Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Posledné chvíle Meghan Markle v kráľovskej rodine: Zmena priezviska?!

Meghan Markle a princ Harry Zobraziť galériu (6)
Meghan Markle a princ Harry (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES – Princovi Harrymu (35) a jeho manželke Meghan (38) pomaly, ale isto odsýpajú posledné hodiny s titulmi vyšších kráľovských členov. Od prvého apríla sa ich totiž oficiálne vzdajú a budú môcť žiť život neviazaný konvenciami a pravidlami monarchie. Pre Meghan to však znamená ešte jednu zmenu. Ako hollywoodska hviezda bola známa pod priezviskom Markle, ako manželka monarchu bola zas Vojvodkyňa zo Sussexu a teraz sa bude musieť rozhodnúť, ako sa vlastne bude volať.

Vystúpením z radov vyšších kráľovských členov budú Harrymu a Meghan odobraté kráľovské tituly a tak už viac nebudú vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. V anglickej monarchii pritom práve tieto tituly technicky vzaté nahrádzajú priezviská. Keďže sa však rozhodli ísť svojou vlastnou cestou a vystúpiť z kráľovskej rodiny, na tituly viac nemajú nárok, a tak v ich životoch, okrem množstva iných, nastane aj zmena v priezvisku.

Galéria: Meghan a Harry túžili po obyčajnejšom živote

Hoci je tmavovláska stále vo svete známa ako Meghan Markle, oficiálne to už nie je jej priezvisko. Po svadbe s Harrym totiž prijala jeho meno Mounbatten-Windsor, ktoré získava automaticky každý člen kráľovskej rodiny bez titulu. Neskôr však z Harryho a Meghan urobili vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu, no i to bude o pár hodín minulosť.

Dvojica tak má na výber. Buď si ponechajú ako priezvisko už len Sussex alebo sa vrátia k tomu, aké prijala hollywoodska herečka po svadbe. To druhé by však dávalo väčší zmysel, keďže aj ich syn sa volá Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Rodina by tak mala rovnaké priezvisko.

Meghan zrejme pristúpi na priezvisko Mountbatten Windsor. Také isté má totiž i jej a Harryho syn Archie.
Zobraziť galériu (6)
Meghan zrejme pristúpi na priezvisko Mountbatten Windsor. Také isté má totiž i jej a Harryho syn Archie.  (Zdroj: instagram.com/sussexroyal.com)

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu