Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kráľovský spor vrcholí: Harry a Meghan zaútočili na Alžbetu II... O TOMTO nemá právo rozhodovať!

Princ Harry a jeho manželka Meghan vo vyjadrení zaútočili na kráľovnú Alžbetu II.
Princ Harry a jeho manželka Meghan vo vyjadrení zaútočili na kráľovnú Alžbetu II. (Zdroj: SITA/Toby Melville/Pool via AP/Profimedia)

LONDÝN - Od začiatku roka je okolo britskej kráľovskej rodiny poriadne rušno. Po tom, čo princ Harry (35) a jeho manželka Meghan (38) oznámili, že sa vzdávajú svojho postavenia v monarchii, sa najnovšie na pretras dostala ich obchodná značka. Dvojica si totiž zaregistrovala názov SussexRoyal. To im však kráľovná Alžbeta II. (93) zatrhla... No podľa dvojice na to nemá právo!


Harry a Meghan sa vzdali značky SussexRoyal: Toto slovíčko používať nesmú


Hovorkyňa v piatok informovala, že princ Harry a jeho manželka Meghan sa vzdali plánov na využívanie značky SussexRoyal. Dvojica sa tiež nebude pokúšať názov zaregistrovať ako ochrannú známku. Pôvodne pritom plánovali slová využiť v názve neziskovej organizácie a doposiaľ stihli tiež požiadať o desiatky ochranných známok pre rôzne produkty. 

Galéria: Meghan a Harry túžili po obyčajnejšom živote

Kráľovná Alžbeta II. im to však zatrhla. Vojvoda a vojvodkyňa sa najprv vyjadrili, že rozhodnutie rešpektujú a značky sa vzdávajú. „Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu nemajú v úmysle využívať ‚SussexRoyal’ na nijakom území po jari 2020,“ uviedla hovorkyňa podľa agentúry AFP. 

No netrvalo dlho a Harry a Meghan si na svojej webovej stránke rypli, že sa s nimi zachádza horšie, ako s inými členmi rodiny. A dokonca zaútočili na samotnú Alžbetu II. „Kráľovná ani vláda nemajú žiadnu právomoc vlastniť slovo royal (kráľovský). Ani vo Veľkej Británii, ani inde vo svete,“ dodali. No zároveň prisľúbili, že od 1. apríla značku SussexRoyal využívať nebudú.

Nechajme sa prekvapiť, či tento spor do budúcna nejako poznačí vzťahy v kráľovskej rodine. 

Viac o téme: Princ HarryKráľovná Alžbeta II.Meghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu