Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Exmarkizáčka naštvaná na ANTIVAXEROV: Mama im uverila a... ZOMRELA!

Miriam Žiaková kedysi pôsobila v spravodajstve televízie Markíza. Zobraziť galériu (3)
Miriam Žiaková kedysi pôsobila v spravodajstve televízie Markíza. (Zdroj: Facebook MŽ/Tv Markíza)

BRATISLAVA - Prišla o mamu! Bývalá markizáčka Miriam Žiaková sa vyrovnáva so smrťou mamy, ktorá podľahla koronavírusu. V rovnakom čase ho dostal aj otec. On, zaočkovaný, ho prekonal, jeho manželka uverila antivaxerom a doplatila na to.

Hoci je Miriam vyštudovaná novinárka a pracovala v spravodajstve, nepodarilo sa jej ovplyvniť svoju mamu, aby neverila konšpiráciám okolo očkovania. A tá, bohužiaľ, zomrela práve na koronavírus. 

„Moja mama podľahla COVIDu. Mala iba 75 rokov a žiadne ochorenia, ktoré by jej bránili žiť ešte ďalších dvadsať rokov. Žiaľ, odmietla očkovanie,” prezradila Miriam na sociálnej sieti Facebook. V rovnakom čase mala chorých oboch rodičov. Otec sa však zaočkovať dal. „A covid vďaka tomu pomerne rýchlo prekonal,” uviedla exmarkizáčka.

Tá teraz verí, že jej smutný príbeh pomôže iným ľuďom, aby sa rozhodli správne. „Ak zachráni aspoň jeden ľudský život, poviem si, že smrť mojej mamy zachránila hoc za tú najvyššiu cenu aspoň jedného človeka,” napísala silný odkaz.

Samozrejme, na odmietačov očkovania má ohromne ťažké srdce. O to viac, že sa našli aj v blízkom okolí: „Neverte, prosím, antivaxerom, posielajú vás do náruče smrti, bez prítomnosti blízkych, v samote a smútku. Vašich najbližších budú navždy prenasledovať myšlienky s otázkou, či mohli urobiť pre vašu záchranu niečo viac, aj keď vedia, že nemohli… Chce sa mi kričať od bezmocnosti, zbiť ľudí, ktorí v mojej mame podporovali nezmyselné teórie nekompetentných hlupákov, vrátane niektorých blízkych, o škodlivosti očkovania.” 

A na záver srdcervúco dodala: „Je mi z toho všetkého veľmi smutno a ešte by som napísala mnoho ďalších slov a viet. Ale tie asi už nepatria sem…. Zachráňte, prosím, svojich blízkych, nech smrť mojej mamy nebola tak strašne zbytočná.”

 

Viac o téme: Miriam Žiaková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu