Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obrovská zmena v Desmode: KULY SKONČIL... Nahradil ho tento Superstarista!

Kulyho nahradil známy spevák zo Superstar! Zobraziť galériu (5)
Kulyho nahradil známy spevák zo Superstar! (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Uplynul už mesiac, odkedy kapela Desmod oznámila, že zostava, ktorá spolu hráva dlhé roky, končí. Z pôvodného zoskupenia koncom apríla odišli rovno štyria členovia, ktorí sa odlúčili od lídra Mária Kulyho Kollára a Jána Škorca...

„Zmeny neobišli ani našu kapelu. Predstavy o jej budúcnosti sa medzi nami začali rozchádzať, a tak sa niektorí členovia ( Synči, Duško, Martin ) rozhodli kráčať svetom hudby inou cestou. Bolí to, ale rešpektujeme ich rozhodnutie.A preto jedno želanie za nás všetkých: Držme si palce, prajme si veľa úspechov a verme že zo zmien ktoré sa udiali, sa budeme tešiť nielen my, ale aj ľudia ktorí majú našu hudbu a naše piesne radi," šokoval v apríli Desmod vyhlásením na oficiálnej stránke na Facebooku, pričom okrem troch spomínaných muziakntov skupinu opustil aj Rasťo Tomek. 

Pozrite si rozhovor s Kulym v čase, keď v kapele ešte všetko fungovalo:

Kuly - rozhovor (krst albumu)

Príčinou odchodu nahnevaných členov mal byť priamo líder kapely Kuly, s ktorým vraj mali spoločné nezhody. "Odídenci" už vtedy avizovali, že majú stále právo fungovať pod značkou Desmod a pokiaľ si bude chcieť tento názov ponechať aj strana, na ktorej čele stojí Kuly, je celkom možné, že vzniknú dva Desmody. A zdá sa, že to tak aj bude fungovať. 

Podľa bývalých členov pôvodného zoskupenia je príčinou ich odchodu z kapely samotný Kuly
Zobraziť galériu (5)
Podľa bývalých členov pôvodného zoskupenia je príčinou ich odchodu z kapely samotný Kuly  (Zdroj: Jan Zemiar)

Kapela v ktorej spolupracujú nahnevaní muzikanti, si už namiesto Mária Kollára našla nového speváka. Stal sa ním Robo Šimko, ktorého si verenosť môže pamätať zo Superstar. „Vyberali sme speváka, ktorý má energiu, z ktorého ide pozitivita, ktorý to robí srdcom. Samozrejme, bolo tam veľa mien, ale postupne sa nám osvedčil so všetkými atribútmi Robo,“ priznali pre cas.sk hudobníci, ktorí sa so spevákom poznajú približne 14 rokov. 

Novým spevákom Desmodu je bývalý superstarista Robo Šimo
Zobraziť galériu (5)
Novým spevákom Desmodu je bývalý superstarista Robo Šimo  (Zdroj: Instagram Massriot)

A čo teda názov? Mena Desmod sa rozhodne vzdať nemienia.  „Toto je ešte vec, ktorá nie je uzavretá. Prioritou bol spevák. Určite budeme pokračovať pod menom Desmod, pretože nielen pesničky, ale aj autori týchto pesničiek sú ľudia, ktorí sú v tejto zostave. Preto nie je dôvod, prečo by sme nepokračovali ako Desmod. Už len kvôli fanúšikom to chceme vymyslieť tak, aby sme sa odlíšili od druhého - Kulyho a spol.," píše sa v ich vyjadrení na spomínanom portáli. 

Viac o téme: DesmodKulyRobo Šimko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu