Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rado nemohol voliť svojho favorita vo voľbách: Všetko mal naplánované, zhatila mu to táto drobnosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, TASR/Henrich Mišovič,)

BRATISLAVA – Viac ako dva milióny občanov v sobotu prišli k volebným urnám, aby rozhodli o tom, ktorý z prezidentských kandidátov bude päť rokov rozhodovať o našej krajine. Mienil tak učiniť i Rado, nebyť trpkej skúsenosti so Slovenskou poštou. Tá mu podľa jeho slov neumožnila vyzdvihnúť si svoj volebný preukaz.

Vaše tipy

Rado chcel tak, ako každý právoplatný volič, prísť v sobotu k volebnej urne a odovzdať tak svoj hlas jednému z kandidátov na post prezidenta SR. Preto si vybavil na miestnom úrade svojho trvalého bydliska voličský preukaz, lebo v deň prvého kola v poobedňajších hodinách odlietal z Viedne a z hlavného mesta by domov nestihol prísť načas, aby odvolil. 

Nasrdený Rado nám poslal snímku, ktorá zachytáva aktuálne otváracie hodiny pošty na Sibírskej ulici,
Zobraziť galériu (5)
Nasrdený Rado nám poslal snímku, ktorá zachytáva aktuálne otváracie hodiny pošty na Sibírskej ulici,  (Zdroj: Tip čitateľa/Rado)

A tak si v piatok zašiel vyzdvihnúť svoj hlasovací preukaz na pobočku pošty na Sibírskej ulici v bratislavskom Novom Meste. Ako vyrozumel z lístka, pošta mala byť otvorená do šiestej večer. „Avšak dnes (15. marca, pozn. red.) mi nebolo umožnené vyzdvihnúť si voličský preukaz, pretože pobočka Slovenskej pošty má mimoriadne otváracie hodiny v piatky od 1. 3. 2019 do 31. 3. 2019 len do 13:00, avšak na oznámení o uložení zásielky je čas uvedený v piatok od 07:00 do 12:00 a od 13:00 do 18:00,“ posťažoval sa nám čitateľ.  

Na Radovej snímke je vidno, že údaje na pečiatke nekorešpondujú s upravenými otváracími hodinami spomínanej pobočky pošty.
Zobraziť galériu (5)
Na Radovej snímke je vidno, že údaje na pečiatke nekorešpondujú s upravenými otváracími hodinami spomínanej pobočky pošty.  (Zdroj: Tip čitateľa/Rado)

Vzniknuté nedorozumenie nehodlal nechať tak, preto zatelefonoval na číslo uvedené na pečiatke. „Bolo mi povedané, že si môžem ísť vyzdvihnúť voličský preukaz v pondelok,“ krúti hlavou Rado nad administratívnou chybou pošty.

V tejto veci sme sa spojili s jej hovorkyňou, Evou Rovenskou. Tá má za to, že Rado si nemal nechať vyzdvihnutie preukazu na poslednú chvíľu. „Zákazník si môže svoju zásielku vyzdvihnúť na pošte v priebehu 18-tich dní od termínu pokusu o doručenie, kedy doručovateľ zákazníka nezastihol. Zákazník bol o zásielke čakajúcej na pošte informovaný od 6. marca 2019, teda 10 dní pred termínom uskutočnenia volieb,“ mieni hovorkyňa.


Čítajte aj: Tragikomédia Slovenskej pošty na vlastnej koži: FOTO To, čo zažil Tomáš, je snáď zlý vtip!


Vysvetlila aj, že ľudia boli informovaní o zmenách otváracích hodín pošty vopred priamo na pobočke a internete.

Zároveň sa v mene spoločnosti za vzniknutú nepríjemnosť ospravedlnila. „Vzniknutá situácia nás mrzí, avšak odporúčame zákazníkom, aby si nenechávali vyzdvihnutie zásielky na poslednú chvíľu a skontrolovali si otváracie hodiny pobočky pošty na webovej stránke pošty alebo prostredníctvom zákazníckeho servisu Slovenskej pošty,“ dodala Rovenská.  

Viac o téme: PoštaVolebný lístok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu