Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragikomédia Slovenskej pošty na vlastnej koži: FOTO To, čo zažil Tomáš, je snáď zlý vtip!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Na Slovensku to niekedy vyzerá naozaj tak, že pravá ruka nevie, čo robí ľavá. Na vlastnej koži si to prežili žena a jej priateľ, ktorí sa chystali v pondelok po rodinné prídavky na poštu v Blatnej na Ostrove. Dá sa očakávať, že v neveľkej dedine v okrese Dunajská Streda nebudú úradné hodiny odnevidím-donevidím, no tentokrát mali zatvorené z prevádzkových dôvodov. Na budove sa skvel oznam, ktorý odkazoval zákazníkov, aby svoje požiadavky išli vybaviť na poštu do približne 6 km vzdialenej obce Lehnice. Tu sa však bizarná perepúť ani zďaleka neskončila. O vysvetlenie sme požiadali aj Slovenskú poštu, ktorá hovorí o zlyhaní ľudského faktora.

Vaše tipy

"Priateľka išla vybrať 22 € almužny od štátu a.k.a rodinné prídavky. Keď zistila, že dnes bude pošta zavretá v Blatnej na Ostrove, s odkazom, že zastupujúca pošta je v Lehniciach. Tak mi teda zavolala, že mám ísť tam po peniaze," uviedol Tomáš pre facebookovú stránku Zomri.

Keď tam však prišiel, zistil, že pošta je taktiež z prevádzkových dôvodov zatvorená a odkazuje na ďalšiu poštu, tentokrát v Michale na Ostrove. Aj v tomto prípade ide o dve obce od seba vzdialené približne šesť kilometrov.

Tragikomédia Slovenskej pošty na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Zomri)

"Zasmiali sme sa na tom a ešte si vravím, že či nebude ďalšia indícia aj tam. Nuž a bola. Na poštu v Orechovej Potôni. Tam sa indície skončili a skončil som aj ja, pretože pošta, ktorá má zastupovať štyri obce, bola otvorená len do 11:30," opísal Tomáš svoj neuveriteľný beh na dlhé trate, ktorý má príchuť filmov typu smiech cez slzy.

"V Dunajskej Strede mi nakoniec povedali, že môžem so splnomocnením ísť do r**i, lebo tých 22 eur si môže vybrať iba ona osobne," zaklincoval Tomáš príbeh, ktorý nemal šancu skončiť sa happy endom.

Dovolenková pohroma: Chorý Slovák behal tri dni po lekároch, vyšetrenia sa nedočkal

Vyjadrenie Slovenskej pošty

"Slovenská pošta zabezpečuje poštové služby prostredníctvom 1500 pobočiek strategicky rozmiestnených na území Slovenska, pričom približne 4% pobočiek je prevádzkovaných v obmedzenom režime s plnohodnotným zabezpečením poštových služieb bez doposiaľ zaznamenaných nedostatkov," napísala nám v stanovisku Eva Rovenská, špecialistka pre styk s verejnosťou.

"Vzniknutú situáciu sme dôkladne vyšetrili v súčinnosti s dotknutými pobočkami a regionálnymi strediskami Slovenskej pošty. Napriek doposiaľ bezchybnej histórii prevádzkovania pobočiek v obmedzenom režime, žiaľ došlo k zlyhaniu ľudského faktora. Naším zákazníkom sa za vzniknuté nedorozumenie úprimne ospravedlňujeme. Pre zabezpečenie plynulej a bezchybnej prevádzky pobočiek v obmedzenom režime prijala Slovenská pošta potrebné opatrenia," dodala Rovenská v mene Slovenskej pošty.

Viac o téme: PoštaOznamSlovenská poštaRodinné prídavky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu