Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hamran štartuje s detektormi! Z únikov materiálov z odpočúvanej chaty sú podozriví viacerí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Policajný prezident Štefan Hamran v súvislosti s uniknutými videami povedal, že chce odhaliť tých, ktorí záznamy vyniesli. Podriadených preto posiela na detektor lži. Podozriví sú vraj viacerí. Budúci týždeň podstúpia policajti detektor lži.

archívne video

Fico reaguje na uniknuté nahrávky z poľovníckej chaty (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Kameru na poľovnícku chatu, ktorú si prenajíma Miroslav Bödör od štátu, inštalovali pre podozrenie, že sa tam narába s nelegálne zabitou zverou. Pytliakov chceli takto odhaliť príslušníci z nitrianskej expozitúry NAKA. Údajne mali vytipované aj osoby, ktoré porušovali zákon. Nasadenie odposluchov im na tento prípad odklepol nitriansky súd. Pytliactvo rieši NAKA od januára.

dočasný policajný prezident Štefan
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Tie záznamy sú kompletne sprocesnené. Nie je vylúčené, že by padlo obvinenie, možno aj do dvoch týždňov, maximálne mesiac. Nedá sa vylúčiť, že nebude žiadne obvinenie, ale ani to, že ich bude viac. Treba to nechať na vyšetrovateľov," povedal policajný prezident Štefan Hamran v relácií Na telo plus. "Tie dôkazy boli zaznamená v inej veci, keďže tam odzneli práve také informácie, ktoré vyvolávajú podozrenia, vyšetrovateľ to odstúpil do Očistca," dodal Hamran. 

Policajný prezident Hamran rieši úniky videí z odpočúvanej chaty: Podriadení pôjdu na detektor lži!

Prepisy záznamov mal k dispozícií aj sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka, ktorý rozhodoval o predĺžení väzby pre Tibora Gašpara a ďalších obvinených. Napriek tomu im väzbu nepredĺžil. "Možno uviesť, že podľa poskytnutých prepisov rozhovorov nemal na konaní týchto osôb osobne participovať, alebo mať aspoň vedomosť o takom konaní, nikto z obvinených," vyhlásil Stieranka.

Viac o téme: ChataOdpočúvanieObvinenie Robert FicoŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu