Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Policajný prezident Hamran rieši úniky videí z odpočúvanej chaty: Podriadení pôjdu na detektor lži!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Kameru na poľovnícku chatu, na ktorej sa stretával predseda Smeru Robert Fico s advokátom Marekom Parom, synom Tibora Gašpara Pavlom a otcom Norberta Bödöra Miroslavom, naištalovali pre podozrenie z pytliactva.

Na odpočúvanej chate rozoberali aj exministra Roberta Kaliňáka

Exminister vnútra rozumie pocitu frustrácie, syna Tibora Gašpara, obhajuje (Zdroj: FB/Robert Kaliňák)

Policajný prezident Štefan Hamran v súvislosti s uniknutými videami povedal, že chce odhaliť tých, ktorí záznamy vyniesli. Podriadených preto posiela na detektor lži. Podozriví sú vraj viacerí. 

"Robíme všetky opatrenia k tomu, aby sme odhalili osoby, ktoré prišli do kontaktu s tým materiálom a aby sme ich preverili napríklad na oddelení aplikovanej psychológie na detektore, či takú informáciu sprístupnili médiám alebo nie," povedal pre televíziu Markíza. Hamran bude úniky vysveťlovať na výbore pre obranu a bezpečnosť, na ktorý je pozvaný aj minister vnútra Roman Mikulec. 

Kaliňáka na odpočúvanej chate nazvali potkanom: Exminister ich bráni! Chápem frustráciu Gašparovho syna

Prepisy záznamov mal k dispozícií aj sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka, ktorý rozhodoval o predĺžení väzby pre Tibora Gašpara a ďalších obvinených. Napriek tomu im väzbu nepredĺžil. "Možno uviesť, že podľa poskytnutých prepisov rozhovorov nemal na konaní týchto osôb osobne participovať, alebo mať aspoň vedomosť o takom konaní, nikto z obvinených," vyhlásil Stieranka. 

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar
Zobraziť galériu (2)
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar  (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Kameru na poľovnícku chatu, ktorú si prenajíma Miroslav Bödör od štátu, inštalovali pre podozrenie, že sa tam narába s nelegálne zabitou zverou. Podľa informácií televízie pytliakov chceli takto odhaliť príslušníci z nitrianskej expozitúry NAKA. Údajne mali vytipované aj osoby, ktoré porušovali zákon. Nasadenie odposluchov im na tento prípad odklepol nitriansky súd. Pytliactvo rieši NAKA od januára.

Viac o téme: ChataPytliactvoPolicajtiOdpočúvanieDetektor lžiRobert FicoNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu