Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Primátor Banskej Bystrice chce terasy nechať otvorené: Čaká na súhlas poslancov

Ján Nosko
Ján Nosko (Zdroj: TASR / Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Aj tento rok oslovili zástupcovia Cechu hostinských mesto Banská Bystrica so žiadosťou o pomoc, pretože sprísňovanie opatrení pre pandémiu COVID-19 má stále negatívne dosahy na chod ich kaviarní či reštaurácií. Vonkajšie terasy na Námestí SNP môžu mať podľa nariadenia otvorené len do 31. októbra a pomohlo by im, keby ich mohli sprístupniť verejnosti na dlhší čas.

„Počas našich rozhovorov viackrát potvrdili, že tretiu vlnu pandémie nemusia prežiť a v prípade ďalších nariadení či lockdownu ostanú ich prevádzky natrvalo zatvorené. Preto sme sa rozhodli opätovne im pomôcť. Verím, že mestskí poslanci ich podporia a aspoň trochu zmiernime negatívne dosahy na ich fungovanie,“ konštatoval banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti.

Na zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré bude 2. novembra, sa chystá predložiť dodatok k zásadám zriaďovania a prevádzkovania sezónnych vonkajších obslužných zariadení v historickom centre mesta, vďaka čomu by mohli byť terasy otvorené i počas celého zimného obdobia s 80-percentným znížením nájomného.

„Zároveň však očakávame, že aj prevádzkovatelia budú dodržiavať všetky aktuálne platné protiepidemické opatrenia,“ zdôraznil Nosko. Banská Bystrica aj na budúci týždeň zotrváva podľa platného COVID automatu v bordovej farbe.

Viac o téme: TerasaPoslanciBanská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu