Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prvá kandidátka na primátorku Banskej Bystrice: Mesto pod Urpínom chce viesť Diana Javorčíková

Kandidátka na primátorku Banskej Bystrice Diana Javorčíková
Kandidátka na primátorku Banskej Bystrice Diana Javorčíková (Zdroj: Facebook/Diana Javorčíková)

BANSKÁ BYSTRICA – O post primátorky Banskej Bystrice sa v budúcoročných komunálnych voľbách bude uchádzať nezávislá občianska kandidátka Diana Javorčíková. Svoj zámer oznámila v stredu prostredníctvom online tlačovej besedy. Ide o prvú oficiálne zverejnenú primátorskú kandidatúru v meste pod Urpínom.

Javorčíková sa počas ostatných desiatich rokov aktívne zapájala do verejného života, založila a vedie Banskobystrický okrášľovací spolok, s ktorým realizovala množstvo dobrovoľníckych projektov. Organizuje charitatívne zbierky pre slabších a znevýhodnených, najmä pre osamelé matky s deťmi, je autorkou niekoľkých projektov pre seniorov a mnohí ju poznajú i z podujatia Bystrická hodinka.

„Rozhodla som sa kandidovať, pretože napriek intenzívnym snahám o zlepšenie života v našom meste som narazila na limity, ktoré dobrovoľníctvo prináša, a rozhodla som sa prijať zodpovednosť, na ktorú nás aktívnych občanov roky nabádajú. Banská Bystrica má na viac. Vôbec sa nebojím snívať vo veľkom a ukázať občanom príklady z iných miest, kde samospráva život uľahčuje, kde sa vládne otvorene a mesto jednoducho funguje. Samospráva má byť otvoreným, starostlivým, fungujúcim a živým organizmom. Musí nielen nachádzať, ale aj zavádzať riešenia na klimatickú zmenu, ktorá prichádza,“ zdôvodnila Javorčíková svoju kandidatúru.

Program bude verejnosti predstavovať postupne. Tvrdí, že má okolo seba tím odborníkov, ktorí v jednotlivých oblastiach roky pracujú a tvoria víziu pre Banskú Bystricu na najbližšie roky.

Kampaň bude podľa nej financovaná z príspevkov obyvateľov. Ako nezávislá občianska kandidátka nebude žiadať podporu politických strán.

Viac o téme: VoľbyPrimátorkaKomunálne voľbyBanská BystricaDiana JavorčíkováVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu