Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Voľby 2022: Ján Nosko bude opäť kandidovať na post primátora Banskej Bystrice

Súčasný primátor Banskej Bystrice Ján Nosko Zobraziť galériu (3)
Súčasný primátor Banskej Bystrice Ján Nosko (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA - Súčasný primátor Banskej Bystrice Ján Nosko sa chce v tohtoročných komunálnych voľbách opäť uchádzať o post vo vedení mesta. Do volieb pôjde ako nezávislý kandidát. Informoval o tom v utorok na tlačovej konferencii.

Ján Nosko je primátorom Banskej Bystrice od roku 2014, o v poradí tretí mandát sa chce uchádzať spoločne so širokým tímom ľudí. "Je treba otvorene povedať, že obdobie, ktoré máme pred sebou, vôbec nebude ľahké a bude si vyžadovať ľudí, ktorí sú skúsení, odhodlaní a majú chuť pre mesto tvrdo pracovať," uviedol Nosko s tým, že mesto už teraz pociťuje dôsledky zdražovania.

Voľby 2022: Ján Nosko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Za dôležité Nosko považuje pokračovať v transparentnom riadení samosprávy. Ako veľkú príležitosť vníma možnosť Banskej Bystrice čerpať v nasledujúcich rokoch z mimorozpočtových zdrojov v rámci udržateľného mestského rozvoja takmer 50 miliónov eur. "Medzi naše hlavné priority bude patriť riešenie a regulácia parkovania, budovanie parkovacích domov či získanie Domu kultúry do vlastníctva mesta," priblížil Nosko.

Pokračovať chce v revitalizácii vnútroblokov na siedmich sídliskách i v projekte obnovy Mestského parku na Tajovského ulici. Revitalizovať chce aj park pri kaštieli Radvanských, ktorý má aktuálne v nájme Akadémia umení. O post vo vedení mesta majú zatiaľ záujem len dvaja kandidáti. Okrem Noska kandidatúru oficiálne oznámila projektová manažérka a vyštudovaná politologička Diana Javorčíková.

Voľby 2022: Ján Nosko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Viac o téme: Primátor Banská BystricaJán Nosko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu