Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRIESKUM Situácia sa dramatizuje: Pellegriniho Hlas stále slabne, druhé miesto si upevňuje Smer

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Po niekoľkých týždňoch a politických ťahaniciach je tu ďalší prieskum verejnej mienky o podpore politickým stranám, v ktorom sa ukazujú ďalšie nárasty či poklesy jednotlivých subjektov. Na druhé miesto sa pritom vracia opozičný Smer-SD, zatiaľ čo doterajší líder prieskumov Hlas-SD pomalý padá zo svojich jarných výšin.

Prieskum realizovala agentúra Median SK pre RTVS. Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri 2021, zvíťazila by v nich podľa týchto výsledkov strana Hlas-SD so ziskom 16,3 %. Na druhom mieste by skončil Smer-SD (12,7 %) a tretia by bola koaličná SaS (12,3 %), ktorá sa so Smerom zrejme bije o druhé miesto. Prieskum sa konal od 31. augusta do 6. septembra 2021 na vzorke 1 018 respondentov.

PRIESKUM Situácia sa dramatizuje:
Zobraziť galériu (3)

OĽaNO na štvrtom mieste, ĽSNS zrejme nahradí Republika

Do Národnej rady by sa dostalo celkovo sedem subjektov, pričom najsilnejšie hnutie z volieb 2020 OĽaNO kleslo až na štvrté miesto s rovnými 10 % opýtaných. Spomedzi respondentov by 8,6 % dalo hlas Progresívnemu Slovensku a 7,2% hnutiu Borisa Kollára Sme rodina. Do parlamentu by sa prepracovalo aj Hnutie Milana Uhríka Republika (5,4 %), ktoré sa odštiepilo od ĽSNS kotlebovcov.

PRIESKUM Situácia sa dramatizuje:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pod 5-percentným kvórom, a teda pred bránami parlamentu by skončili KDH a Aliancia-Szövestég (rovnako po 4,8 %) a tiež súčasné parlamentné strany: koaličná Za ľudí (3,9 %) a opoziční Kotlebovci-ĽSNS (3,3 %).

Spomedzi opýtaných 69 % deklarovalo, že by sa zúčastnilo na voľbách. Polovica respondentov reagovala odpoveďou určite áno a 19 % skôr áno. Možnosť skôr nie vyslovilo 7 % z nich a 24 % odpovedalo určite nie.

Viac o téme: PrieskumPolitické stranyMedian SK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu