Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Herák sa po dvoch dňoch rozhodol vystúpiť verejne: Zvolal tlačovku, po otázkach sa rozhodol k tomuto kroku!

Ján Herák reaguje na medializované informácie o jeho obvinení zo zneužívania maloletých. Zobraziť galériu (2)
Ján Herák reaguje na medializované informácie o jeho obvinení zo zneužívania maloletých. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Už to dlhšie nevydržal. Po pondelku, kedy boli medializované informácie o údajnom zneužívaní maloletých, sa poslanec Ján Herák z OĽaNO rozhodol zvolať brífing, na ktorom všetky uniknuté informácie vysvetľuje a rozhodol sa k novému kroku. Poslanec bezprostredne po zverejnení tohto potenciálneho škandálu označil akékoľvek informácie o zneužívaní za bludy a výmysly.

VIDEO Tlačový brífing Jána Heráka:

Herák až do vyšetrenia vlastnej kauzy ohľadom údajného zneužívania pozastavuje členstvo v klube OĽaNO (Zdroj: Topky/Maarty)

Herák sa rozhodol prehovoriť iba v rámci tlačového vyhlásenia bez otázok. "Vzhľadom na mnohopočetné otázky z médií vás poprosím, aby ste rešpektovali prezumpciu neviny. Preto opätovne uvádzam, že som kedykoľvek ochotný poskytnúť súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní. Pokiaľ sa táto vec nevyšetrí, rozhodol som sa pozastaviť členstvo v klube OĽaNO," povedal Herák na dnešnom výstupe.

"Som pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní, plne dôverujem týmto orgánom a verím, že očistenie môjho mena a preukázanie mojej neviny zo skutku, ktorý sa mi v uznesení kladie za vinu, samozrejme, dokážem," povedal.

Začalo sa to v pondelok

Poslanec Ján Herák čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby. Medializované informácie sa začali šíriť začiatkom týždňa, keď si Herák prevzal aj uznesenie o obvinení od nitrianskej prokuratúry.

VIDEO Poslanec Herák, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Poslanec informáciu neskôr potvrdil. "Je to blud. Je to neopodstatnené. Je to výmysel. Riešim to intenzívne so svojou advokátkou," reagoval.

Ako neskôr uviedol v stanovisku, odmieta, že by sa stali veci, z ktorých bol obvinený. "Tábory pre deti organizujem už 15 rokov. Často išlo o deti z detských domov, z neúplných rodín či z vylúčených komunít. Ja sám som vyrastal v detskom domove. Chápem, aké je to ťažké, vyrastať bez opory rodičov, bez lásky. Chápem preto, že niekedy majú deti potrebu si vymýšľať či zaujať," uviedol. Dodal, že plne spolupracuje s políciou a poskytne plnú súčinnosť, aby sa prípad vyšetril.

Viac o téme: Tlačový brífingJán Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu