Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Herák čelí ďalšiemu problému: Dievča popísalo DETAILY znásilnenia! Vyzliekol ma a mal so mnou sex

Herák má ďalší problém. Zobraziť galériu (2)
Herák má ďalší problém. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Bývalý Matovičov poslanec Ján Herák (nezaradený) má v súčasnosti veľmi nepríjemné dni kvôli medializácii obvinenia z prípadu zneužívania maloletej osoby. To však očividne nie je všetko a polícia ho už dokonca vyšetruje za ďalší podobný zločin ešte z minulosti!

Herák až do vyšetrenia vlastnej kauzy ohľadom údajného zneužívania pozastavuje členstvo v klube OĽaNO (Zdroj: Topky/Maarty)

Polícia sa k prípadu vrátila

Píše o tom portál TVNoviny.sk. Polícia totiž obnovila vyšetrovanie starého prípadu ešte z roku 2018, kedy čelil trestnému stíhaniu zo sexuálneho zneužitia dokonca len 16-ročného dievčaťa. Podľa portálu malo ísť opäť o chovankyňu jedného z detských domovov.  Z tohto činu ho vtedy ale neobvinili a stíhanie napokon zastavili. Po medializácii posledného prípadu sa však polícia k tejto kauze opäť vracia.

"Vyšetrovateľka OKP KR PZ v Nitre začala trestné stíhanie za prečin sexuálne zneužívanie podľa § 202 ods. 1 písm. a) Trestného zákona na základe pokynu prokurátora Krajskej prokuratúry v Nitre. Bližšie informácie k tejto trestnej veci vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a citlivosť témy nebudeme poskytovať," znie stanovisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Malo ísť o vianočný tábor

Spomínaná udalosť sa mala stať na vianočnom tábore pre deti z detských domov. Dievča malo dokonca popísať, ako ju dnes už poslanec a vtedy len vedúci tábora údajne vyzliekol a mal s ňou sex.

Bývalý Matovičov poslanec už pritom čelí jednému stíhaniu za sexuálne zneužitie maloletej. Tu však už ide o osobu mladšiu ako 15 rokov. Podľa obvinenia malo k údajnému zneužitiu prísť minulý rok v lete počas detského tábora pri Nitre. Trestné oznámenie mala podať riaditeľka domova. Poslanec označil tieto obvinenia za klamstvá a bludy. V prípade odsúdenia mu ale môže hroziť trest až do desiatich rokov väzenia.

Herák čelí ďalšiemu problému:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

SaS vyzýva Heráka, aby sa vzdal mandátu

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva poslanca NR SR Jána Heráka, aby sa vzdal mandátu poslanca. SaS tvrdí, že by to bol správny signál v súvislosti s ďalším prípadom podozrenia zo sexuálneho zneužitia.

„Prípad obvinenia poslanca Heráka zo zneužitia mladistvej upriamuje pozornosť spoločnosti aj na stále nedokonalý systém koordinovanej pomoci ženám a iným obetiam domáceho násilia, a tiež systém prevencie. Je skutočne nešťastné, keď na jednej strane máme prezumpciu neviny a na druhej strane obeť, ktorej výpoveď sa spochybňuje. Aj preto vyjadrujeme podporu všetkým ženám, ktoré sa doteraz báli prehovoriť. Obete nemôžu ostať nikdy bez podpory. Tak ako je prioritou vlády boj proti korupcii, malo by sa ňou stať zabezpečenie rýchlej a efektívnej pomoci všetkým, ktorí sú vystavení násiliu alebo hrozbe násilia a to s ohľadom na špecifické potreby, ktoré z ich situácie vyplývajú,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Viac o téme: VyšetrovanieZneužívaniePolícia Obvinenie Ján Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu