Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Správa o úmrtí Milana Lučanského je takmer dokončená: Jednoznačné závery a vysvetlenie jeho zranenia oka!

Správa o vyšetrení úmrtia Lučanského bude čoskoro verejne prístupná. Zobraziť galériu (3)
Správa o vyšetrení úmrtia Lučanského bude čoskoro verejne prístupná. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Deň rozhodnutia sa pomaly blíži. Koncom minulého roka Slovensko čítalo správy o náhlom úmrtí bývalého šéfa polície Milana Lučanského po tom, ako sa vo vlastnej cele pokúsil o samovraždu. Lučanský bol vo väzení od začiatku decembra 2020 kvôli podozreniu z korupcie. Verejnosť sa pritom ešte krátko pred jeho pokusom o samovraždu dozvedela o nečakanom zranení oka. Tieto všetky okolnosti, ktoré viedli až k jeho úmrtiu má vysvetliť vyše 20-stranový dokument, ktorého finalizácia sa blíži.

Píše o tom portál SME, ktorý hovorí o 23-stranovom vyšetrovacom dokumente Lučanského úmrtia. Toto vyšetrovanie trvalo viac ako 3 mesiace. Správa špeciálnej komisie vraj v týchto dňoch dostáva oficiálnu podobu. 

VIDEO Pohreb Milana Lučanského z januára tohto roku:

Lučanský pohreb 4 (Zdroj: Topky/msz)

K samovražde mu nikto nepomáhal

Dokument podľa SME potvrdzuje, že k samovražde Lučanskému nikto nenapomáhal. Vyvrátiť má aj šíriace sa konšpirácie o jeho zranení oka a o tom, že by ho v cele niekto zbil. Lučanský bol v tom čase v cele sám, čo majú potvrdzovať aj kamerové záznamy pred celou. Lučanský vtedy ponúkol svoju verziu o tom, že nevedel v noci zaspať, potkol sa a udrel sa o roh postele. S touto verziou pracovala aj komisia, ktorá preskúmava jeho úmrtie.

Správa o úmrtí Milana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Správa bude zverejnená na internete

Vyše 20-stranový dokument majú v dohľadnom čase zverejniť na internete, no ešte predtým vraj musí prejsť schvaľovacím procesom. V ňom majú byť zapracované aj pripomienky 17 členov komisie pričom koncom pracovného týždňa sa končí lehota, dokedy sa musia k tejto záležitosti členovia vyjadriť a či súhlasia so záverečnou podobou správy. "Predpokladáme, že už v najbližších dňoch by táto správa mohla byť zverejnená,“ povedal hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Ten však jedným dychom pripomína, že prijatú správu musí táto komisia ešte poslať ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) a tiež generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Konfrontovaný s ňou má byť aj právnik rodiny nebohého Miroslav Radačovský. 

Správu si prejde aj ministerka Kolíková
Zobraziť galériu (3)
Správu si prejde aj ministerka Kolíková  (Zdroj: Topky/Maarty)

Exprezident policajného zboru Milan Lučanský podľa všetkého využil deväť minút nepozorností medzi kontrolou a momentom, keď mu stráž priniesla jedlo. Na tento podnet už nereagoval. Medzitým bol v cele opäť sám, podobne ako predtým, keď si zranil oko.

Viac o téme: úmrtiePolicajný zborMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu