Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Erotický salón v srdci najznámejšieho bratislavského parku končí: FOTO Na predaj za mastnú sumičku!

V roku 2010 osadili v sade značku zákazu vjazdu vozidiel. Na poriadok dohliadala aj polícia. Zobraziť galériu (8)
V roku 2010 osadili v sade značku zákazu vjazdu vozidiel. Na poriadok dohliadala aj polícia. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Park, ktorý nesie názov Sad Janka Kráľa, poznajú aj "nebratislavčania". V prípade, že by ste sa ním prechádzali, narazili by ste aj na ošarpanú budovu. Zdobia ju vulgárne nápisy či kresbičky. Na pohľad prostredie skôr špatí. Dalo by sa však povedať, že jej história je zaujímavá. Na začiatku 90. rokov išlo o cukráreň. Neskôr sa klientela rázne zmenila. Fungoval tu erotický salón.

V čase pandémie je budova na predaj. Cena? Mastných 2,13 milióna eur. Už pri pohľade na ňu je pri tom jasné, že nejde o žiadnu slávu. Lukratívna je však lokalita. Práve na tom je postavený celý inzerát. "Najlukratívnejšia budova s pozemkom v Bratislave," dočítate sa v ňom. "Dnešná situácia prináša rôzne možnosti, nové podnikateľské zámery s perspektívou – ktorá tu nebola vyše 27 rokov. Nastal čas novým zámerom," znie v popise.

Erotický salón v srdci
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto:nehnutelnosti.sk)

Čierna škvrna

Využitie budovy v minulosti doslova vyvolávalo vášne. Erotický klub Messalina v srdci najznámejšieho parku v hlavnom meste, ktorý je tiež jeden z najstarších v strednej Európe, bol po chuti snáď len tým, ktorí ho navštevovali. Vznikla aj občianska iniciatíva Vráťme dôstojnosť Sadu Janka Kráľa. Cieľ bol jasný, zrušenie podniku. 

Erotický salón odolal nátlaku ľudí. Väzy mu, zdá sa, zlomila koronakríza.
Zobraziť galériu (8)
Erotický salón odolal nátlaku ľudí. Väzy mu, zdá sa, zlomila koronakríza.  (Zdroj: Topky/Maarty)

Negatívne sa k problematike vyjadroval aj vtedajší starosta Petržalky Milan Ftáčnik. "Je to čierna škvrna na sade, ktorá tam nepatrí,“ konštatoval v roku 2009.

Majiteľ sa k budove dostal v roku 1994. Kúpil ho za 149-tisíc eur. Na to, aby tu vznikol erotický salón, postačilo ohlásiť živnosť. 

Starosta Anton Doktorov sa neskôr podpísal pod povolenie prevádzkovej doby od 19. do šiestej hodiny ráno. Na neurčito. Samospráva neskôr chcela tento čas skrátiť do polnoci, no neúspešne. Úplné zatvorenie salónu zjavne nebolo v ľudských silách. Aj keď už nejaký ten čas nefungoval, koronavírus a aktuálna situácia mu podľa všetkého natrvalo "zlomili väz".

Erotický salón v srdci
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto:erotic-night-club-bratislava-messalina.business.site)

Poniektorí však majú v pamäti aj časy, keď budova slúžila ako cukráreň, pobehovali okolo nej malé deti, rodičia tu popíjali kávu. Aký bude jej ďalší osud, je ale zatiaľ vo hviezdach. Respektíve, bude v rukách nového majiteľa. Záujem už malo prejaviť aj mesto Bratislava. 

Viac o téme: PredajErotický salónSad Janka Kráľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu