Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Erotický salón v Petržalke: Správne konanie prerušili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bratislavská Petržalka dnes prerušila správne konanie voči prevádzkovateľovi erotického salóna Messalina Club v Sade Janka Kráľa. Dnes to uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Konaním chce samospráva dosiahnuť skrátenie času prevádzky zariadenia.

To je v súčasnosti otvorené od 19:00 do 06:00, rozhodnutie bývalého starostu Antona Doktorova z roku 1994 platí na čas neurčitý. Súčasná samospráva chce tento čas skrátiť do 24:00. "Spoločnosť si vyžiadala nahliadnutie do spisov a chce si naštudovať sťažnosti od obyvateľov mesta," povedal Andrassy.

Zástupca prevádzkovateľskej spoločnosti Alcor, s.r.o., zároveň opätovne zdôraznil, že nevidí dôvod, aby mestská časť ako správny orgán rozhodovala o zmene prevádzkových hodín, keďže prevádzka tohto zariadenia je v súlade so zákonom. To, že nedochádza k porušovaniu živnostenského zákona skonštatoval po prešetrení záležitosti ešte minulý rok aj Obvodný úrad Bratislava. Spoločnosť argumentuje aj tým, že doteraz sa neobjavili žiadne sťažnosti na narušenie verejného poriadku či nočného pokoja.

Prevádzkovateľ na dnešnom ústnom pojednávaní požiadal o prerušenie správneho konania aj preto, aby získal priestor na sformulovanie stanoviska k celej veci. "Myslí si, že celá vec je spolitizovaná," povedal Andrassy. Hovorca doplnil, že ak aj mestská časť dosiahne skrátenie prevádzkových hodín zariadenia, spoločnosť sa môže voči tomu odvolať na súd a tým sa pozastaví účinnosť rozhodnutia.

Občianska iniciatíva Vráťme dôstojnosť Sadu Janka Kráľa, ktorá bojuje za zrušenie prevádzky, považuje konanie spoločnosti za určitý druh obštrukcie. Iniciatíva je naďalej presvedčená, že prevádzkovanie erotického salóna na území národnej kultúrnej pamiatky je v rozpore s verejným záujmom a s dobrými mravmi.

"Taktiež sa domnievame, že peniaze občanov mestskej časti, cez ktoré sa revitalizuje Sad Janka Kráľa, sú určené pre verejný park a majú byť prínosom pre návštevníkov sadu a nie pre majiteľa nevestinca," uviedol člen iniciatívy a zároveň miestny poslanec Juraj Kríž. Iniciatíva zároveň začiatkom mesiaca informovala listom majiteľa budovy, že mesto má v rezervnom fonde vyčlenených 300-tisíc eur na prípadné odkúpenie budovy.

V budove nebol vždy erotický klub, na začiatku 90. rokov minulého storočia tu bola cukráreň. Súčasný majiteľ získal budovu v roku 1994 za približne 149 000 €. Stalo sa tak na konci volebného obdobia, keď bol petržalským starostom Anton Doktorov, zastupiteľstvo sa však povolením tejto prevádzky nezaoberalo. V roku 2000 ponúkol majiteľ zariadenia vtedajšiemu starostovi Vladimírovi Bajanovi odkúpenie budovy za takmer 450 000 €, mestská časť na ponuku nereagovala. V súvislosti s prevádzkou tohto zariadenia vznikla občianska iniciatíva, ktorá požaduje zrušenie erotického salónu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu