Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Konflikt poslanca Urbana s vlastnými nabral na obrátkach: Vykašle sa nakoniec na partiu kotlebovcov?

Urban sa s ĽSNS už dlhšie názorovo rozchádza. Zobraziť galériu (2)
Urban sa s ĽSNS už dlhšie názorovo rozchádza. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Poslanec za ĽSNS a lekár z ružomberskej nemocnice Miroslav Urban má zrejme našliapnuté na odchod z radov kotlebovcov a možno nie len z nich. Urban sa už minulý mesiac v zásade názorovo rozišiel so zvyškom klubu na téme rúšok a ich nosenia. Situácia je však poriadne dramatická a po včerajšom vykázaní poslancov ĽSNS zo sály mal Urban v hlave aj myšlienky o definitívnom odchode. Ako sa rozhodol?

 Aspoň tak to povedal pre TV Markíza"Rozmýšľam o tom, že opustím národnú radu a vzdám sa mandátu," povedal počas dnešného rokovania parlamentu Urban. Ten tak urobil po tom, ako bol aj počas včerajšieho rokovania spolu s ostatnými poslancami ĽSNS podpredsedom parlamentu Jurajom Šeligom zo Za ľudí vykázaný z rokovania NR SR. Urobil tak po tom, ako sa spomínaní poslanci odmietli po príchode do parlamentu legitimizovať certifikátom na negatívny test na koronavírus.


VIDEO Šeliga vykázal zo sály poslancov ĽSNS: Odmietali predložiť negatívny test


Prvý rozkol v októbri

Urban sa s poslancami na téme rúšok nezhodol už v októbri, keď dohovoril nezaradený poslanec Štefan Kuffa. „Viete, doprial by som ľuďom, aby naozaj nepočúvali politikov a ich rady. Nech si to naštudujú od skutočných odborníkov. Ja za 20 rokov praxe som nevidel zomrieť pacienta na chrípku, ale na koronavírus som tých pacientov zomierať videl a nie je to teda bohviečo. Vieme, že tá liečba nie je nejaká extra, ale nemáme toho veľmi na výber. Akurát redemsivir plus nejaké imunomodulancie a možno antibiotiká,“ povedal všetkým v pléne vtedy Urban, pričom práve predseda Marian Kotleba je v poslednej dobe známy svojími "radami" k ochoreniu Covid-19.


Kotlebovec v parlamene šokoval! Názorový rozchod so zvyškom ĽSNS kvôli KORONAVÍRUSu


Urban s certifikátmi problém nemá

Lekár z Vojenskej nemocnice v Ružomberku nemá pritom problém s preukazovaním sa certifikátmi po príchode do práce.

Počas včerajška boli poslanci ĽSNS vykázaní z pléna
Zobraziť galériu (2)
Počas včerajška boli poslanci ĽSNS vykázaní z pléna  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prehovorili ho na poslednú chvíľu

Podľa ďalších informácií sa však Urban napokon mal stretnúť s kolegami z klubu ĽSNS. Mali ho prehovoriť, aby napokon ostal. Nateraz nie je jasné, či to bude na stálo a či opäť nepríde k nejakému ďalšiemu konfliktu názorov.

Viac o téme: Test CertifikátVykázanieNR SRĽSNSMiroslav Urban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu