Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Nemocnica Poprad má 20 pozitívnych zamestnancov

Nemocnica v Poprade
Nemocnica v Poprade (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

POPRAD – Nemocnica Poprad má aktuálne 20 zamestnancov, ktorým potvrdili ochorenie COVID-19, ďalší štyria sú pre podozrenie z nákazy v karanténe. Uviedla to hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda s tým, že je tam momentálne hospitalizovaných 29 pacientov s novým koronavírusom.

„Keďže zamestnancov vzhľadom na možné kontakty po celý čas testujeme, stále pracujeme s faktom, že sa niekto nakazí a, naopak, niekto sa po karanténe vráti. Personál, ktorý je z týchto alebo aj z  iných dôvodov vyradený zo služieb, nahrádzame personálom z iných oddelení,“ ozrejmila Galajda. Ako ďalej priblížila, pozitívni zamestnanci alebo tí s príznakmi odchádzajú do karantény a sú vylúčení zo služieb.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Po víkendovom testovaní boli všetci hospitalizovaní pacienti na 'necovidových' oddeleniach podľa slov hovorkyne negatívni. Nemocnica Poprad dlhodobo každého pacienta, ktorého prijíma na hospitalizáciu, testuje antigénovým testom. Ako dodala Galajda, je potrebné podozrivých pacientov izolovať do karantény a pozitívnych pacientov priamo umiestniť na 'covid' oddelenie.

Viac o téme: NemocnicaZamestnanciInfekciaPopradKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu