Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Zákaz zhromažďovania sa neovplyvňuje činnosť ministerstva spravodlivosti a súdov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Uznesenie vlády SR, ktoré sa týka zákazu zhromažďovania sa, neobmedzuje činnosť ministerstva, súdov, ani právnických profesií. Informoval o tom hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

Súdy podľa neho naďalej zabezpečujú všetky svoje činnosti, a to vrátane služieb pre verejnosť, ako sú napríklad podateľňa, infocentrum, pokladnica, overovanie listín. "V nevyhnutnom rozsahu sa uskutočňujú aj pojednávania, pričom je potrebné vykonať opatrenia proti prepĺňaniu pojednávacej miestnosti a zhromažďovaniu osôb pred pojednávacou miestnosťou," dodal hovorca. Zároveň by mali sudcovia vyvinúť úsilie pre využívanie video-konferenčných zariadení.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Pri vstupe do priestorov ministerstva, súdov či zariadení ZVJS je nevyhnutné nosiť rúška, dodržiavať odstupy a dezinfikovať si ruky. "Dbá sa aj na pravidelné vetranie a dezinfekciu priestorov i dotykových plôch, platí zákaz podávania rúk," spresnil. Osobitné opatrenia platia v stravovacích zariadeniach a jedálňach ZVJS. Väznení v nich majú podľa Bublu zabezpečené prostriedky na čistenie rúk a tváre. Návštevy väznených sú realizované bezkontaktne a v obmedzenom režime. "To znamená, že návšteva trvá maximálne jednu hodinu a je možné prijať maximálne tri osoby," dodal s tým, že odsúdení musia po nástupe do výkonu trestu absolvovať desaťdňovú izoláciu a testy na ochorenie COVID-19.

Viac o téme: PandémiaMinisterstvoSúdyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu