Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nehoda na Liptove: Šťastný výlet sa v sekunde zmenil na tragédiu! Posledné zábery anjelikov trhajú srdce

O život prišlo päť ľudí. Zobraziť galériu (6)
O život prišlo päť ľudí. (Zdroj: Polícia SR)

LIPTOVSKÝ TRNOVEC - Partia oteckov zo Stropkova si užívala leto s deťmi. Napriek tomu, že počasie im tento týždeň príliš neprialo, spoločne sa vydali na chatu, odkiaľ si robili aj výlety. Radostné chvíle plné smiechu však nečakane preťala rana osudu. Životy niekoľkých rodín navždy zmenila dopravná nehoda. V bielej dodávke zahynuli štyria chlapci a 43-ročný Marián. Najmladšia obeť mala iba šesť rokov.

MIMORIADNA TRAGÉDIA na Liptove! FOTO Pri nehode zahynul dospelý a štyri deti: Najmladšie malo 6 rokov

V stredu krátko po desiatej dopoludnia Marián zverejnil na sociálnej sieti zábery z auta, nechýbali nadšené úsmevy. "A ide sa na výlet," napísal. O pár desiatok minút ale došlo k osudnému nárazu s tmavou dodávkou s nemeckým evidenčným číslom na ceste II/584. 

V aute sa viezlo päť maloletých. Prežil len najmladší chlapček. Smrť si vzala deti vo veku od šesť do 11 rokov. Snímka z dodávky, ktorú pred nehodou zverejnil Marián trhá srdce. On sám mal v aute synovca.
Zobraziť galériu (6)
V aute sa viezlo päť maloletých. Prežil len najmladší chlapček. Smrť si vzala deti vo veku od šesť do 11 rokov. Snímka z dodávky, ktorú pred nehodou zverejnil Marián trhá srdce. On sám mal v aute synovca.  (Zdroj: Facebook)

Na miesto okamžite smerovali policajti, hasiči, pozemní aj leteckí záchranári. Vrtuľník však napokon z akcie odvolali. Na základňu sa vrátil bez pacienta. Obetiam už totiž nedokázali pomôcť. Emócie lomcovali aj skúsenými záchrannými zložkami. 

Smutné ZÁBERY z Liptova: Pri nehode zomreli štyri deti a jeden dospelý (Zdroj: FB/Polícia SR)

Vypomáhali aj psychológovia na poskytovanie posttraumatickej pomoci pre pozostalých, no tiež pre hasičov. 

Nehoda na Liptove: Šťastný
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto:facebook/Ondrej Brendza - primátor mesta Stropkov)

"Bol to veľmi ťažký zásah, vzhľadom na to, že išlo o úmrtie detí. Mnohí z našich príslušníkov ešte takúto udalosť nezažili a znášajú to veľmi ťažko. Aj keď sú to tvrdí chlapi," priznala aj riaditeľka OR Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

FOTO Tragická nehoda na Liptove: Prekvapivé slová analytika! Pásy môžu byť pri takejto zrážke neúčinné

V tmavej dodávke sedeli tri osoby. Utrpeli ľahké zranenia. Ďalší štyria účastníci nehody skončili v nemocnici.
Zobraziť galériu (6)
V tmavej dodávke sedeli tri osoby. Utrpeli ľahké zranenia. Ďalší štyria účastníci nehody skončili v nemocnici.  (Zdroj: Polícia SR)

Smúti celé Slovensko

Tragédia Slovákov zasiahla. Dôkazom sú slová ľútosti smerované k pozostalým. Tým už milovaných nič nevráti, zostali im len fotografie, z ktorých je jasné, že skupinka si výlet naozaj užívala. 

Nechýbala spoločná príprava večere, pohoda pri jazere, kopanie lopty na ihrisku... "Chlapci.... dávajte na nás pozor tam zhora. Majo... budeš mi chýbať," zneli smutné slová Mariánovho bratranca. Tak bolestivý záver leta nečakal nikto.

Nehoda na Liptove: Šťastný
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Prečo ale k tragédii vôbec došlo? Presné okolnosti a príčina nehody sú zatiaľ predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania. Nie je teda jasné, čo presne predchádzalo osudnej zrážke.

Podľa vyjadrenia odborníka sa však pod vysoký počet obetí mohol podpísať bočný náraz. Dopravný analytik Ján Bazovský uviedol, že v prípade takejto kolízie nie sú bezpečnostné pásy také účinné, ako keď dôjde k čelnej zrážke. Prečítajte si celé jeho vyjadrenie.

Viac o téme: NehodaTragédiaLiptovský Trnovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu