Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Danko popiera fámy o tom, že bude kandidovať za šéfa SNS: Zvažujem definitívny koniec v politike

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Andrej Danko odmieta úvahy o jeho opätovnej kandidatúre za predsedu SNS. Zvažuje definitívny odchod z politiky. Uviedol to v reakcii na osobný názor podpredsedníčky SNS Evy Smolíkovej, ktorá povedala, že podľa nej Danko bude opäť pravdepodobne kandidovať. Uviedla tiež, že ak by kandidoval, mal by jej podporu.

Nového predsedu má SNS voliť na sneme 12. septembra. Danko je v súčasnosti stále predsedom strany, a to až do zvolenia nového šéfa. Voliť sa mal na májovom sneme, termín sa pre pandémiu nového koronavírusu presunul na 12. septembra. 

Zvažujem odchod v politike

„Nikdy som sa nevyjadril, že budem kandidovať za predsedu SNS. Po neúspešných voľbách je prirodzené, že každý zloží funkciu. Desať rokov som pôsobil na úkor svojej rodiny a zdravia vo vysokej straníckej funkcii a zvažujem definitívny odchod z politiky, nie kandidovanie na funkciu predsedu SNS,“ uviedol Danko s tým, že vedenie štátu ho každý deň svojím správaním len utvrdzuje v tom, že ľudia si mýlia politiku s komédiou a hraním sa na politiku.

Danko popiera fámy o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Nedôstojné statusy Kollára či Matoviča na sociálnej sieti ľuďom nepomôžu riešiť ich problémy, uviedol v reakcii Danko. „Jeden deň oznámia pomoc podnikateľom, druhý deň hovoria iné. Snažil som sa ľuďom denno-denne pomáhať. Boli sme však vo voľbách odmietnutí. Často sa pýtam, čo by robila opozícia po takých chybách voči našej vláde, tak ako to predvádzajú dnes. Preto je prirodzená moja úvaha s politikou skončiť,“ konštatuje Danko.

Urobili sme chyby, ale nehrali sme divadlo

Priznal, že vláda, ktorej bol súčasťou urobila aj chyby. „Nevyhovárali sme sa a hlavne sme nehrali divadlo, ako to dnešná vláda robí každý deň,“ skonštatoval šéf národniarov Andrej Danko. SNS si bude nového predsedu voliť na sneme 12. septembra. Kandidáti ešte nie sú známi. Smolíková, ani ďalší podpredsedovia Jaroslav Paška a Anton Hrnko neuvažujú, že by sa o tento post uchádzali.

Riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová uviedla, že kandidáti na post šéfa strany ešte nie sú známi. Krízová situácia odsunula aj ďalšie plánované snemy strán, viaceré mimoparlamentné strany nemajú zvolené nové vedenie. Hnutie Progresívne Slovensko ešte nemá presný termín snemu. Riaditeľ komunikácie Ľubomír Ondrejkovič povedal, že hnutie zvažuje jeho usporiadanie online formou. Kým nebude zvolený nový šéf hnutia, predsedom ostáva Michal Truban. Svoj záujem o post predsedníčky prejavila Irena Bihariová, Truban kandidovať nebude.

Pre elektronické hlasovanie sa rozhodla strana Spolu. Touto formou bude strana voliť nového predsedu na sneme 25. apríla. Kandidujú Juraj Hipš a Pavel Macko. Presný termín snemu nemá ešte určený Most-Híd, kandidatúru na predsedu zvažuje exminister životného prostredia László Sólymos. KDH má voliť predsedu i vedenie hnutia na sneme, ktorý je nadplánový na 20. júna.

Viac o téme: PredsedaKandidatúraKDHSNSAndrej DankoMost-HídProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu