Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VOĽBY 2020 Lídri koalície PS-Spolu prezradili, čo chystajú na záver kampane: VIDEO

Koalícia PS/Spolu Zobraziť galériu (5)
Koalícia PS/Spolu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Slovensko o dva týždne čakajú parlamentné voľby. Kandidáti a dobrovoľníci mimoparlamentnej koalície PS-Spolu na dnešnej tlačovej konferencii povedali, čo chystajú na záver kampane.

Kandidáti a dobrovoľníci mimoparlamentnej koalície PS-Spolu plánujú do volieb navštíviť každé mesto a obec na Slovensku - dokopy 2890 miest a obcí. Uviedol to na sobotňajšej tlačovej konferencii na Tyršovom nábreží v Bratislave volebný líder PS-Spolu Michal Truban.

Koalícia PS-Spolu chce do volieb navštíviť 2890 obcí a miest

Cieľom koalície PS-Spolu je výmena vlády. „Vstúpili sme do politiky preto, aby sme priniesli zmenu. Musíme ľudí dostať k voľbám, a preto ideme urobiť niečo, čo sa na Slovensku v kampani ešte nikomu nepodarilo. Do volieb navštívime každú jednu dedinu, každú jednu obec,“ vyhlásil Truban.

Na snímke reční Michal Truban.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke reční Michal Truban.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kolaícia PS-Spolu, ktorá do sobotňajšieho dňa navštívila 1560 slovenských miest a obcí, chce obísť celé Slovensko a pracovitosťou si získať dôveru ľudí a presvedčiť ich, aby išli 29. februára voliť „Treba si to odpracovať a ukázať ľuďom, že vieme 'zamakať' a že takto budeme 'makať' aj po voľbách,“ dodal volebný líder PS-Spolu.

K mikrofónu následne pristúpil Miroslav Beblavý.
Zobraziť galériu (5)
K mikrofónu následne pristúpil Miroslav Beblavý.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kampaň je podľa programového lídra Miroslava Beblavého postavená od začiatku na ľuďoch. „Naša kampaň stojí na zapojení dobrovoľníkov - bežných ľudí, ktorí chcú sami prispieť k zmene - máme ich už 1250. Do dnešného dňa sme prešli 1560 obcí od východu na západ. A trúfame si to dokončiť a prejsť zvyšných 1330. Ako jediní na to máme odvahu, energiu a dostatok mladej sily - ľudí, ktorí nám v tom pomôžu,“ povedal Beblavý.

Koalícia PS/Spolu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Koalícia PS/SPOLU vytvorila regionálne tímy, ktoré budú koordinovať cesty po rôznych častiach Slovenska. Z Tyršovho nábrežia v Bratislave sa telemostom spojili lídri koalície s tímami v Oravskom Podzámku, Mužly a Spišskom Štvrtku. Po oznámení kampaňového cieľa sa dobrovoľníci a dobrovoľníčky koalície ihneď vybrali na cestu.

Koalícia PS/Spolu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V sobotu PS-Spolu zavítajú do obcí Horná Lehota, Dolná Lehota, Bziny, Oravský Podzámok, Letanovce, Hrabušice, Spišský Štvrtok, Hôrka, Švábovce, Chľaba, Leľa, Salka, Kamenica nad Hronom, Kamenný Most, Kamenín, Chotin, Marcelova, Šrobárova, Modrany, Mudroňovo, Bátorove Kosihy, Nová Vieska, Medveďov, Kľúčovec, Číčov, Klížska Nemá, Veľké Kosihy, Zlatná na Ostrove, Iža, Patince, Radvaň nad Dunajom, Moča, Imeľ, Nesvady, Komoča, Palárikovo, Tvrdošovce, Jatov, Čalovec, Kameničná, Hubice, Oľdza, Čenkovce a Nový Život, Velka Paka, Macov, Blatna na Ostrove a Trnavka, Pata, Puste Sady, Zemianske sady, Šalgočka, Rumanovce.

Koalícia PS/Spolu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Miroslav BeblavýMichal TrubanPS/Spolu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu