Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Horor v národnom parku: Turistku (†25) nabral na rohy bizón, spravila osudnú chybu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Dvadsaťpäťročnú ženu z amerického štátu Ohio v Yellowstonskom parku nabodol na rohy bizón, ku ktorému sa priblížila na tri metre. Utrpela početné zranenia, ktorým podľa najnovších informácií podľahla. Odborníci preto opätovne upozorňujú návštevníkov, aby sa držali v dostatočnej vzdialenosti od veľkých zvierat.

Žena sa v pondelok dostala do blízkosti bizóna v oblasti Black Sand Basin, kde sa návštevníci pohybujú po drevených chodníkoch. "Bizón ju nabral na rohy a vyhodil tri metre do vzduchu," uviedla správa parku vo vyhlásení, z ktorého citovala stanica CNN. Prvú pomoc poskytol turistke zdravotnícky tím park. Sanitka ju následne previezla na kliniku na východe štátu Idaho. 

"Je to tento rok prvý incident, kedy sa bizón stretol s návštevníkom, ktorý sa k nemu dostal veľmi blízko. Bizón zareagoval tým, že človeka nabral na rohy. V Yellowstonskom parku bizóni zranili viac ľudí než akékoľvek iné zvieratá. Sú nepredvídateľní a dokážu bežať trikrát rýchlejšie ako človek," uviedlo vedenie parku. Podľa neho boli v čase incidentu neďaleko ďalší dvaja ľudia, ale tí sa držali v osemmetrovej vzdialenosti. 

Vedenie parku nabáda návštevníkov, aby sa k veľkým zvieratám, ako sú bizóny, losy, ovce hruborohé, jelene a kojoty, nepribližovali na menej ako 25 metrov. Od medveďov a vlkov je lepšie sa držať v stometrovej vzdialenosti.

Viac o téme: ZraneniaBizónYellowstonský národný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu