Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Národný park vyvolal rozruch ročnou vstupenkou, ktorú ponúka: No kúpili by ste si ju?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Yellowstonský národný park ponúka ročnú vstupenku, ktorá však platí na vstup až v roku 2172. Akcia je súčasťou osláv 150 rokov založenia najstaršieho amerického národného parku. Jej cieľom je zamerať pozornosť na jeho budúcnosť a zároveň vyzbierať financie na jeho údržbu.

Správcovia parku dúfajú, že vstupenku platnú až o 150 rokov budú môcť využiť potomkovia tých, ktorí ju tento rok zakúpia za 1500 dolárov (1380 eur). Nazývajú ich "dedičskými vstupenkami". "Je to náš spôsob, ako osláviť 150 rokov Yellowstonského národného parku a pomôcť ho zachovať na nasledujúcich 150 rokov," povedala riaditeľka správy parku Lisa Diekmannová. 

Špeciálna vstupenka oprávňuje jej držiteľa k ročnému voľnému vstupu do parku v roku 2172, k tomu ale pridáva obvyklú ročnú vstupenku, ktorá sa dá využiť kedykoľvek. 

Podľa jedného z dlhoročných pracovníkov parku Stevena Fullera prešiel Yellowstone v posledných štyroch desaťročiach výraznými premenami, napríklad sa doň vrátili bizóny, vlci či medvede grizzly. Park ale na druhej strane trpí stále väčšou prevádzkou, návštevnosťou a výraznejšími výkyvmi teplotných extrémov.

Viac o téme: Národný parkYellowstoneYellowstonský národný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu