Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Turistka provokovala medvediu rodinku v národnom parku: Krutá dohra, poriadne to oľutovala

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/NBC Montana)

CHEYENNE - Američanka, ktorá pred niekoľkými mesiacmi nakrúcala z bezprostrednej blízkosti medveďov grizly v Národnom parku v Yellowstone, predstúpila pred súd vo Wyomingu, kde si vypočula rozsudok. Podľa prokurátora mala šťastie, že ju za jej nezodpovedné správanie potrestal súd a nie šelmy, ktoré filmovala.

V máji tohto roku sa objavilo na sociálnych sieťach video, na ktorom mladá žena v Yellowstonskom národnom parku nakrúca z bezprostrednej blízkosti rodinku medveďov grizly. Na záberoch vidno, ako sa k nej jeden rozbehne, ale žena, našťastie, stihne ujsť. Služba národného parku oznámila, že išlo o 25-ročnú Samanthu Dehrinovú z Illinois, ktorá svojím správaním porušila predpis o bezpečnej vzdialenosti od divoko žijúcich zvierat. Dehrinová si minulý týždeň vypočula rozsudok, podľa ktorého má stráviť štyri dni vo väzení, musí zaplatiť pokutu 2040 dolárov (vyše 1700 eur) a okrem toho rok nesmie vstúpiť do národného parku. "Pristúpiť k samici grizlyho s mláďatami bolo úplne hlúpe a dotyčná mala šťastie, že skončila ako obvinená a nie ako zmrzačená turistka," uviedol úradujúci prokurátor Bob Murray. 

V predpisoch Národného parku Yellowstone sa uvádza, že návštevníci sú povinní zdržiavať sa 23 metrov od veľkých zvierat, akými sú bizóny, losy, ovce hruborohé, jelene, losy a kojoty a najmenej 91 metrov od medveďov a vlkov. Zároveň je nezákonné úmyselne sa zdržiavať v blízkosti voľne žijúcich živočíchov alebo sa k nim približovať do akejkoľvek vzdialenosti, ktorá ich vyruší a prinúti premiestniť sa. 

VIDEO Turistka provokovala medvediu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

"Ak donútite zviera k pohybu, ste príliš blízko. Divoká zver v Yellowstone je skutočne divoká. Park nie je zoologická záhrada, kde sledujete zvieratá v oplotenom výbehu. V prírode sa voľne pohybujú vo svojom prirodzenom prostredí a v prípade ohrozenia zareagujú," upozornili pracovníci parku. 

Viac o téme: MedveďGrizlyYellowstone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu