Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO S mrazivými teplotami sa začala šíriť bizarná výzva: Vymysleli ju vedci na Antarktíde!

(Zdroj: Instagram/johnny_vk)

MOSKVA - Väčšina Rusov tento rok kvôli pandémii covidu-19 pozmenila svoje novoročné tradície, ale niektoré zvyky zostali. Napríklad vianočný stromček, zemiakový šalát a výzva zmrznuté rezance, napísal denník The Moscow Times.

To, čo je teraz vnímané ako typická ruská zábava, ale v skutočnosti vymyslel francúzsko-taliansky výskumný tím na vedeckej stanici v Antarktíde v roku 2018, kde urobil fotku špagiet na vidličke, ktoré pri teplote 60 stupňov Celzia pod nulou mrzli vo vzduchu. Fotografia sa začala rýchlo šíriť a chytili sa jej obyvatelia Sibíri a ruskej Arktídy, kde o extrémne mrazy tiež nie je núdza. Rusi ale pôvodnú verziu s talianskymi cestovanimi upravili a používajú Doširak - obľúbenú značku juhokórejskej instantnej rezancovej polievky. 

Túto zimu výzva znovu ožila vďaka fotke na Twitteri, kde tradičné zmrznuté slíže doplnilo namäkko varené vajíčko. Niektorí obyvatelia Sibíri zašli ešte ďalej a vyzvali svojich priaznivcov, aby si s nimi užili mrazený rezancový piknik po kúpaní sa vonku pri teplote -30 stupňov Celzia. 

Ruskí instagramoví umelci medzičasom zistili, že na záberoch sa dobre vynímajú aj iné zmrznuté veci, napríklad vypratá bielizeň, ktorá doslova stojí sama. A vzhľadom na to, že teploty na niektorých miestach už klesli pod -40 stupňov, obyvatelia najchladnejších oblastí Ruska budú mať množstvo ďalších príležitostí, ako túto mrazivú výzvu ešte viac rozvinúť. 

Viac o téme: ZimaŠpagetyVýzvaRezanceRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu