Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dobre sa pozrite na túto FOTO: Ľudia sú absolútne zmätení, koľko je na nej popíjajúcich?

Zvláštna fotka partie kamarátov
Zvláštna fotka partie kamarátov (Zdroj: Reddit/BalrogBunghole)

LONDÝN - Užívatelia sociálnej siete pripúšťajú, že pri pohľade na fotografiu zachytávajúcu neznámu skupinku pripíjajúcu si v prírode im "mrzne mozog" nielen z počasia. Je na nej totiž vidno jedna nezrovnalosť; množstvo rúk na prvý pohľad vôbec nezodpovedá počtu drinkov.

Fotka partie kamarátov patrí do kategórie optických ilúzií, ktoré vyvolávajú zmätok a zároveň dokazujú, aké je jednoduché oklamať ľudský zrak. "Koľko ľudí je na tejto fotografii?" znie otázka v príspevku, ktorý bol zverejnený na Reddite. Na snímke vidno muža a ruky ďalších dvoch osôb pripíjajúcich si malými fľaštičkami.

I swear there’s four of us from r/confusing_perspective

Práve pri pohľade na počet rúk sú si všetci istí svojou odpoveďou a tvrdia, že na zábere sú traja ľudia. Vzápätí sa však pýtajú, ako je možné, že si štrngajú až so štyrmi nápojmi. "Sám seba sa pýtam, či som slepý alebo sa tu deje niečo nepochopiteľné," uviedol jeden z obrovského množstva zmätených užívateľov. 

Zimná optická ilúzia dokonale zmiatla ľudí na celom svete: Čo vidíte na FOTO?

Nakoniec však niekto túto záhadu rozlúskol, keď vysvetlil, že štvrtá osoba má na sebe bundu s potlačou dokonale splývajúcou s prostredím. "Trvalo mi tri dni, kým som na to prišiel," napísala jedna osoba. Do komentárov prispela aj nemenovaná mamička a uviedla, že jej autistickej dcére trvalo len niekoľko minút, kým odhalila tajomstvo ilúzie.  

Viac o téme: HádankaOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu