Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nastupuje chladné obdobie: Na Slovensko postupne prídu celodenné mrazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na Slovensko postupne prídu celodenné mrazy. Na severe sa maximálna teplota udrží aj pod mínus päť stupňov Celzia, no na juhu je to zatiaľ málo pravdepodobné. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Nastupuje chladné obdobie, ktoré už môžeme označiť za zimné aj podľa počasia, nielen podľa kalendára," uviedli meteorológovia. Celodenné mrazy sa s vysokou pravdepodobnosťou vyskytnú podľa SHMÚ aj na juhu krajiny, no podľa aktuálnych predpovedných výstupov budú skôr slabé.

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk  

"Ani na severe to zatiaľ na arktické dni nevyzerá, i keď nejaká šanca je (20 – 30 percent)," spresnil ústav. Vyskytovať sa budú aj snehové zrážky, no nemali by byť výdatné. Trochu viac snehu môže podľa meteorológov napadnúť na severe vplyvom pretrvávajúceho severného prúdenia a náveterného efektu.

Teplota môže klesnúť až na -16 stupňov Celzia

Na severnom a strednom Slovensku môže v noci na pondelok (11. 1.) klesnúť teplota vzduchu až na -16 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal pre Žilinský, Prešovský a Banskobystrický kraj výstrahu prvého stupňa.

Výstraha platí pre okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa. SHMÚ upozorňuje, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Viac o téme: PočasieChladné obdobieCelodenný mráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu