Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lekár zverejnil hrozivé VIDEO: Toto vidí pacient s COVID-19 ako poslednú vec pred smrťou

(Zdroj: Twitter/Kenneth E. Remy, MD, MHSc, FCCM)

ST. LOUIS - Lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti nakrútil video, ktoré ukazuje, ako by vyzerali posledné chvíle vášho života, keby ste v nemocnici zomierali na COVID-19. Zámerom videa je pripomenúť ľuďom dôležitosť dodržiavania opatrení. Mnohých tieto silné zábery chytili za srdce.

Kenneth Remy, ktorý pracuje v Missouri Baptist Medical Center v St. Louis v americkom štáte Missouri, simuloval státie nad kriticky chorým pacientom s COVID-19 pri intubácii. "Takto to vyzerá, keď dýchate 40-krát za minútu a máte hladinu kyslíka, ktorá klesá hlboko pod 80," hovorí vo videu. Následne do kamery zasvieti baterkou a chytí do rúk intubačnú trubicu. "Takto to bude vyzerať. Dúfam, že posledné chvíle vášho života nebudú vyzerať takto," dodal.

Remy chcel silným videom vyzvať ľudí, aby dodržiavali opatrenia a predovšetkým nosili rúško, pretože ak nebudeme dodržiavať opatrenia, "toto je to, čo uvidíme na konci svojho života". Lekár publikoval video na Twitteri, kde si ho pozreli už státisíce užívateľov. "Ďakujem vám za vašu brutálnu čestnosť a za starostlivosť o našich chorých členov komunity," napísal jeden z nich. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu