Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO sestra z onkológie sa chvastala porušovaním koronavírusových opatrení: Nemocnica už podnikla kroky

Suspendovaná zdravotná sestra z Oregonu Zobraziť galériu (3)
Suspendovaná zdravotná sestra z Oregonu (Zdroj: Twitter/InMinivanHell)

OREGON – Americká zdravotná sestra z onkologického oddelenia sa ocitla pod paľbou kritiky po tom, ako na svojej sociálnej sieti zverejnila video, v ktorom sa chváli porušovaním protiepidemiologických opatrení. Nemocnica sa od správania svojej zamestnankyne dištancovala a zdravotníčku suspendovala.

Nemocnica Salem Health v americkom Oregone na facebooku oznámila, že sestrička bude suspendovaná, kým sa neukončí vyšetrovanie.

Lekár zverejnil hrozivé VIDEO: Toto vidí pacient s COVID-19 ako poslednú vec pred smrťou

VIDEO sestra z onkológie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/InMinivanHell)

Žena, ktorú zahraničné médiá identifikovali ako Ashley Gramesovú, sa prostredníctvom sociálnej siete TikTok chválila nedodržiavaním protikoronavírusových opatrení. Vo videu, ktoré už vymazala, napríklad priznáva, že nenosí rúško, cestuje a svoje deti púšťa do kolektívu. „Keď moji spolupracovníci zistia, že stále cestujem, nenosím rúško a nechám svoje deti, aby sa hrali s ostatnými,“ napísala k svojmu videu, na ktorom má okolo krku fonendoskop a predstieraním krikom zrejme napodobňuje možnú reakciu jej kolegov.  

Podľa nemocnice jej video "zobrazovalo ignorovanie závažnosti pandémie a ľahostajnosť k sociálnemu dištancovaniu a noseniu rúšok mimo prácu".

Sestričkino správanie pobúrilo aj ľudí na internete. „Prestavte si, že v čase pandémie pracujete ako zdravotná sestra na onkológii a chválite sa nedodržiavaním opatrení,“ okomentoval prípad jeden z užívateľov sociálnej siete. Niektorí si myslia, že zdravotníčka mala dostať okamžitú výpoveď. „Kto by chodil do nemocnice, kde zdravotné sestry nerozumejú hygienickým pravidlám?“ stojí v komentári. „Ako môžete byť zdravotnícka inštitúcia, keď vaši zamestnanci nedôverujú vláde?“ pýta sa ďalší užívateľ.  

Nemocnica dokonca na sestričku dostala aj sťažnosti – ľuďom sa nepáčilo jej správanie. „Ďakujeme všetkým, ktorí nás na to upozornili,“ uviedla vo svojom stanovisku nemocnica. Dotknutá sestrička sa k prípadu nevyjadrila.

KORONAVÍRUS WHO pre pandémiu varuje pred nadchádzajúcou lyžiarskou sezónou

Situácia v Oregone sa zhoršuje

Incident prišiel v čase, keď v Oregone rapídne stúpa počet infikovaných novým koronavírusom. Uplynulý víkend dokonca v okrese Marion, v ktorom sa nemocnica nachádza, zaznamenali najvyššie čísla nových prípadov v štáte.

USA za november evidujú štyri milióny prípadov nákazy. Hlavný epidemiológ americkej vlády upozornil, že nedávne cestovanie spojené s oslavami Dna vďakyvzdania bude mať za následok nárast v počte infikovaných. V Spojených štátoch od začiatku pandémie zomrelo viac než 265-tisíc ľudí.

Viac o téme: USAZdravotná sestraPorušenieCovid-19OpatreniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu