Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Daniel (33) dva a pol mesiaca len jedol, spal a meditoval: FOTO Zmeškal som niečo?

Daniel Thorson
Daniel Thorson (Zdroj: FB/Daniel Thorson)

USA – Američan Daniel Thorson (33) sa na dva a pol mesiaca odrezal od sveta. 75 dní strávil jedením, spaním a meditovaním. Keď sa vrátil do bežného života, ľudí sa opýtal, či niečo prešvihol. Okamžite ho zavalili správy o pandémii koronavírusu a nepokojoch, ktoré zachvátili svet po smrti Georgea Floyda.

Čítajte aj: Ako sami škodíme svojmu duševnému zdraviu? Toto už nikdy nerobte!

Daniel Thorson na svojom twitterovom účte 23. mája napísal, že po 75 dňoch je späť. „Prešvihol som niečo?“ opýtal sa. Užívatelia sociálnej siete ho hneď zahltili informáciami o koronavíruse a občianskych nepokojoch, ktoré po smrti Georgea Floyda zmietajú nielen Spojené štáty.

Muž dva a pol mesiaca v buddhistickej mníšskej akadémii v americkom Vermonte len jedol, spal a meditoval. Ako povedal pre denník The Times, často premýšľal, do akého sveta sa vlastne vráti. Do úplnej izolácie a ticha sa utiahol práve v čase, keď krajiny ochromila panika z ochorenia covid-19.

„Bola to kolektívna traumatická skúsenosť, ktorej som nebol súčasťou. Rozmýšľal som, či to bude vonku ako v Mad Maxovi (postapokalyptický film, pozn. red.), či budeme ako poslední preživší,“ opísal.

Thorsonovi sa po návrate do bežného sveta ľudia javia iní. „Všimol som si, že sú v obchode úzkostnejší, tak si ich nepamätám.“

Viac o téme: MeditáciaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu