Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Šesť super vecí, ktoré môžete robiť doma počas karantény: Určite urobte tú poslednú!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Keďže karanténa pretrváva aj naďalej a zrejme sa tak skoro neskončí, prinášame vám pár tipov, ako sa doma zabaviť. Zabudnite na klasické rady typu sledovanie televízie či upratovanie. Možno budete prekvapení, koľko skvelých a užitočných vecí môžete robiť v pohodlí vášho domova.

Už máte plné zuby koronavírusu? Tu je 10 dobrých správ zo sveta, ktoré vám vykúzlia úsmev

Pravdepodobne už máte plné zuby nekonečných správ o pandémii a negativity, ktorá sa na vás hrnie z televízie či internetu. Doprajte si chvíľu odpočinku od koronavírusu a urobte niečo užitočné či zábavné. Ponúkame vám sedem tipov, ako aj naďalej prežiť v domácej karanténe a nestratiť pri tom rozum. 

1. Virtuálne navštívte múzeá 

Služba Google Arts and Culture spolupracuje s viac ako 2500 múzeami a galériami na celom svete. Cieľom tejto spolupráce je ponúknuť ľuďom virtuálne prehliadky a online ukážky vzácnych zbierok a artefaktov. Ak sa rozhodnete prizvať na virtuálnu prehliadku aj svojich priateľov, budete mať pocit, akoby ste sa všetci vybrali na exkurziu. 

KORONAVÍRUS Šesť super vecí,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Travelvids)

2. Urobte to, čo môžete len raz za rok 

Vyprášte, vyvetrajte a obráťte matrac na druhú stranu, vyčistite galériu a zložku s kontaktmi v mobilnom telefóne, vytrieďte oblečenie v šatníku - tých možností je veľa. Zamyslite sa nad aktivitami, ku ktorým sa dostanete len raz za "uhorský rok". Vedzte, že po karanténe už nebudete mať toľko času ako teraz. Pustite sa do toho preto čím skôr. 

3. Pracujte na sebe 

V súčasnosti máte oveľa viac priestoru na meditáciu či odpočinok. Doprajte si kúpeľ so sviečkami, prehodnoťte svoj kariérny a osobný život, nebojte sa urobiť zmenu. Z oblečenia, ktoré nenosíte, môžete vyrobiť nové kúsky podľa vášho gusta, prípadne momentálne toľko potrebné ochranné rúška. Predovšetkým sa však postarajte o osobnú pohodu. 

KORONAVÍRUS Šesť super vecí,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

4. Vyskúšajte nové recepty

Máte jedinečnú príležitosť vyskúšať všetky nové recepty, ktoré už roky ležia zastrčené vo vašej kuchárskej knihe. Všetci sú predsa doma, o degustátorov preto nebudete mať núdzu. Skúste sa inšpirovať internetovými stránkami a navariť či upiecť aj niečo zložitejšie, na čo v bežnom živote nemáte čas. 

5. Zašite diery na oblečení 

Určite máte doma tričká, nohavice či ponožky, ktoré sú pomerne deravé, no dieru si všimnete až vtedy, keď nie ste doma. Len čo však vyzlečiete kus oblečenia, zabudnete na to a diera v ňom vás sprevádza aj niekoľko rokov. Napravte to, chyťte ihlu a niť do ruky a dajte svoje oblečenie dokopy. 

KORONAVÍRUS Šesť super vecí,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

6. Napíšte list

V dnešnej dobe sú ručne písané listy skutočnou raritou. Je však veľa ľudí, ktorí sa tejto osobnejšej forme odkazu potešia oveľa viac než správe na sociálnej sieti. Potešte svojich rodinných príslušníkov listom. Ak sa vám nechce ísť na poštu, píšte listy vo forme denníka. Raz sa na nich možno dobre pobavíte. 

Viac o téme: KaranténaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu