Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rodinná rybačka sa zmenila na boj o život: Zachránili sa len zaľúbenci, incident šokoval aj políciu

Ryan O. Zobraziť galériu (2)
Ryan O. (Zdroj: FB/Ryan Oostryck)

CORAL BAY - Austrálčan Ryan Oostryck prežíva zrejme najťažšie obdobie svojho života a nedokáže sa spamätať z tragédie, ktorá postretla jeho rodinu v utorok. Na rybačke v oblasti Mauds Landing totiž prišiel o dvoch milovaných ľudí. Navyše musel čeliť ťažkému rozhodnutiu, ktoré musel urobiť veľmi rýchlo, aby zachránil aspoň seba a svoju priateľku. Šéfa miestnej polície incident veľmi prekvapil, pretože na západnom pobreží Austrálie sa už dlhšie tešia z priaznivých poveternostných podmienok. 

Ťaživú situáciu prežíva Ryan Oostryck, ktorý sa pomaly spamätúva z utorňajšej tragédie. Došlo k nej na otvorenom mori v oblasti Mauds Landing počas rybačky, na ktorú sa vydal spolu s rodičmi a priateľkou.

Čítajte aj: Cyklistu (26) na dovolenke zrazilo auto: FOTO Aj po skoro roku ho máta zakaždým, keď sa pozrie do zrkadla

„Mali sme záchranné pomôcky, ale všetko sa stalo tak rýchlo a my sme zrazu zostali uväznení pod loďou, nemali sme šancu čokoľvek podniknúť,“ opisuje muž hrozivú situáciu, keď v utorok zhruba o druhej popoludní náhle udrela vlna a prevrátila ich plavidlo.

Na hladinu sa podarilo vyplávať iba jemu a priateľke, rodičia už boli mŕtvi. „Bolo pre mňa ťažké opustiť to miesto a nechať tam otca a mamu, ale nemali sme inú možnosť, iba plávať smerom k pobrežiu a privolať hliadku.“

Ryan O. (vpravo)
Zobraziť galériu (2)
Ryan O. (vpravo)  (Zdroj: FB/Ryan Oostryck)

Dvojica s vypätím všetkých síl dokázala prekonať vo vode približne trojkilometrovú vzdialenosť a preplávať cez oblasť plnú žralokov. Keď sa už konečne dostali na breh, museli prejsť členitým terénom ďalších 6 kilometrov, kým narazili na ľudí, ktorí kempovali na pláži a informovali hliadku.

Podľa policajnej správy našli záchranári v blízkosti miesta tragédie obidve telá mŕtvych sedemdesiatnikov. „Nedokážem odhadnúť, aké veľké vlny sa objavili na mieste tragédie, ale museli byť silné, keď dokázali prevrátiť rybársku loď,“ uviedol šéf okresnej polície Mark Flesken. Zároveň dodal, že incident ho veľmi prekvapil, pretože v tomto období je more pokojné a zo všetkých lodí na okolí dostávajú hlásenia o priaznivom počasí.

Situácia v rodine zosnulých manželov je veľmi smutná, všetci sú v šoku a nedokážu sa zmieriť s tým, že prišli o dvoch milovaných ľudí. Blízki a priatelia zahŕňajú pozostalých sústrastnými komentármi. „Boli to skvelí ľudia, plní života a budú nám veľmi chýbať. Možno nás budú teraz všetkých strážiť, keď pôjdeme na more,“ uviedol jeden z obyvateľov mesta Coral Bay. „Ryan, nedokážem si ani len predstaviť, čo práve prežívaš tak ty, ako aj tvoja priateľka,“ napísal ďalší.

       

Viac o téme: LoďTragédiaVlnyRybačkaPrevrátenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu