Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Záhada na farme: Kravy našli mŕtve a zohavené, niečo z nich vysalo všetku krv

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SENECA - Toto leto na ranči v americkom Oregone záhadne zomrelo päť mladých, čistokrvných býkov. Podľa riaditeľa ranču zvieratá vyzerali ako obrovské, vyfúknuté plyšové hračky. Nikde ale nebolo ani stopy po krvi. Ich telá vyzerali nepoškodene, až na dokonale odstránený jazyk a genitálie.

Bol to obyčajný deň ako každý iný na ranči Silvies Valley vo východnom Oregone. Keď však jeho šéf Colby Marshall vystúpil z auta, naskytol sa mu príšerný pohľad. Našiel niekoľko mŕtvych býkov. Vyzerali zvláštne, akokeby ich niekto vyfučal. Taktiež bolo divné aj to, že okolo mrcín nelietali muchy ani iný hmyz. Čo však farmára prekvapilo najviac, bolo to, že im niekto priam chirurgicky vyrezal jazyk a genitálie. "Každé zo zvierat malo hodnotu šesťtisíc dolárov. A keďže to boli chovné býky, prišli sme aj o teľatá v hodnote stovky tisíc dolárov," uviedol Marshall. 

Nájdenie stratených mláďat môže aj skúseným kovbojom trvať niekoľko dní. Krajský zástupca šerifa Dan Jenkins, ktorý pracuje na vyriešení prípadu, dostal mnoho tipov na možných páchateľov. "Veľa ľudí si myslí, že je to dielo mimozemšťanov," hovorí. Jeden miestny obyvateľ dokonca tvrdí, že kravy miznú v mimozemských lodiach, kde si z nich vyspelejšie civilizácie zoberú, čo potrebujú a ich mŕtvolu hodia späť na zem.

Rozlúštenie prípadu bude podľa Jenkinsa mimoriadne ťažké, pretože neexistujú takmer žiadne dôkazy. Isté však je, že býky nezabili medvede, pumy, vlky ani iné šelmy. Vylúčená je tiež možnosť, že zvieratá niekto zastrelil. Podobných prípadov sa v USA už stalo viac. 

Viac o téme: SmrťBýkOregon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu