Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Protestujúci farmári prichádzajú s vlastnou Threemou: Chcú predložiť dôkazy o korupcii

Lídri Iniciatívy poľnohospodárov František Oravec a Patrik Magdoško Zobraziť galériu (6)
Lídri Iniciatívy poľnohospodárov František Oravec a Patrik Magdoško (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Protestujúci farmári, ktorí ešte nedávno formou protestov dávali najavo svoju nespokojnosť dnes už zakladajú vlastnú stranu Máme toho dosť! (MTD). Dnes sa rozhodli protestovať pred Poľnohospodárskou platobnou agentúrou. Hovoria o tom, že disponujú vlastnými dôkazmi o korupcii.

Sami túto iniciatívu nazývajú zverejnením "poľnohospodárskej Threemy" (zrejme ako odkaz na čoraz častejšie zverejňovanie správ z aplikácie obvineného podnikateľa Mariana Kočnera). 

VIDEO Zakladatelia hnutia MTD hovoria o korupcii na platobnej agentúre:

Lídri zakladajúcej MTD hovoria, že chcú predložiť dôkazy o korupcii v slovenskom poľnohospodárstve. Konkrétne majú na mysli korupčné praktiky na spomínanej Poľnohospodárskej platobnej agentúre. Farmári avizovali, že chcú zverejniť to, ako sa rozkrádajú eurofondy.

VIDEO Protestujúci farmári prichádzajú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Protestujúci farmári vyjadrili svoj názor od minulého roka už niekoľkokrát. Známe sú ich viaceré protesty a protestné jazdy naprieč celým Slovenskom na traktoroch, ktorým vyjadrovali svoj nesúhlas s aktuálnym dianím v agropodnikaní. Upozorňujú hlavne na poberanie agrodotácií. Na kauzu upozorňoval aj už nebohý novinár Ján Kuciak vo svojich článkoch.

Predmetná SMS komunikácia 

Dvojica otvorila tlačovú konferenciu s tým, že za sebou zverejnili početnú SMS komunikáciu medzi zamestnancom PPA a žiadateľom o projekt.

VIDEO Protestujúci farmári prichádzajú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Tlačovú konferenciu začal František Oravec. "SMS komunikácia za nami je poľnohospodárska Threema," uvádza Oravec. "Ak sa príde na to, že úradník prijal úplatok, väčšinou to skončilo prepustením a PPA a ministerstvo vyhlásilo, že je to konanie jednotlivca. Tu to nie je konanie jednotlivca. Svedčí o tom skutočnosť že týchto jednotlivcov bolo veľa," hovorí Oravec.

VIDEO Protestujúci farmári prichádzajú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

"Riaditeľ štátnej pomoci handloval a vyjednával výšku úplatku," poznamenal Oravec na margo Ľubomíra Partika, ktorý kedysi šéfoval PPA. "Podali sme podnet na Generálnu prokuratúru. Veríme, že sa tým budú zaoberať," vyhlásil na záver Patrik Magdoško, ktorý zároveň povedal, že SMS komunikáciu im poskytol človek, ktorý dnes radšej odmietol verejne vystúpiť.

Viac o téme: František OravecPatrik MagdoškoMáme toho dosť!Poľnohospodárska Threema
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu