Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turisti prepadli smrteľnej zábavke: Šesť mŕtvych len v Španielsku, TOTO nikdy neskúšajte!

Baleárske ostrovy Zobraziť galériu (3)
Baleárske ostrovy (Zdroj: Youtube/AGENCIA EFE)

PALMA DE MALLORCA - Už šesť turistov tento rok zomrelo a desiatka ľudí utrpela vážne zranenia na Baleárskych ostrovoch pri takzvanom balconingu. Túto podivnú zábavu preliezania z hotelového balkóna na balkón prevádzkujú najmä mladí turisti, často pod vplyvom alkoholu, na španielskych ostrovoch niekoľko rokov.

A zatiaľ čo vlani žiadne zranenia neboli smrteľné, tento rok nepomohli úmrtiam zabrániť ani letáky s varovaním, pokuty a ani kampaň britskej asociácie cestovných kancelárií. Mnohí z turistov, ktorí sa takto bavia, totiž pochádzajú z Británie.

"Konzulát by mal viac tlačiť na britskú vládu, aby zintenzívnila kampaň proti balconingu," povedal denníku El País podpredseda asociácie malorských hoteliérov a riaditeľ hotela v letovisku Magaluf. Práve to je centrom tejto podivnej zábavy mladých turistov, ktorá vznikla pred niekoľkými rokmi pôvodne ako skákanie z balkónov do hotelových bazénov. 

Turisti prepadli smrteľnej zábavke:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/AGENCIA EFE)

Hotelieri na Baleárskych ostrovoch už roky spolupracujúci s miestnymi úradmi, aby balconingu zabránili. Okrem vyvesovania varovných letákov zvýšili mnohí tiež počet ľudí na nočnú ochranu hotelov, niektorí sa snažia aspoň ubytovať mladých návštevníkov do čo najnižších poschodí, iní chystajú inštalovať na balkónoch zábrany.

Turisti prepadli smrteľnej zábavke:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/super canal vine)

V Magalufe zomrela tento rok v apríli pri preliezaní z balkóna na balkón devätnásťročná Britka, po nej írsky mladík, ktorý vypadol takto zo siedmeho poschodia a minulý mesiac podobne zomrel 18-ročný Brit. Poslednou obeťou zrejme kvôli vlastnej hlúposti sa v tomto letovisku stala dvadsaťtriročná Nemka, ktorá v pondelok popoludní vypadla zo druhého poschodia hotela, keď sa snažila preliezť z balkóna na balkón. Výsledky pitvy zatiaľ nie sú známe, ale podľa denníka El País je pravdepodobné, že svoju úlohu zohral aj alkohol. Radnica miest Palma de Mallorca a Calvia sa snažia pádom z balkónov zabrániť pokutami. Tomu, koho pri preliezaní pristihnú, hrozí pokuta až 600 eur.

Viac o téme: TuristiŠpanielskoBalconing
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu