Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tínedžerka (18) sa bavila na párty: Jej matka mala nočnú moru, najhoršie precitnutie v živote

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/Niamh McGeoghega)

BELFAST/MALAGA - Niamh McGeogheganová (18) oslavovala v Deň sv. Patrika 18. narodeniny jej kamarátky. Spoločnosť sa dobre bavila, ale len do chvíle, keď tínedžerka vypadla z balkóna na treťom poschodí v španielskej Malage. Utrpela fraktúru lebky a poškodenie stavcov, pričom sa jej oddelila aj miecha. Podľa lekárov v nemocnici, kam ju previezli, zostane pravdepodobne od pása nadol ochrnutá. Jej matka mala v tú noc, keď prišlo k nešťastiu, veľmi zvláštnu nočnú moru.

Tínedžerka prežila ako dieťa pád z balkóna: FOTO Trauma ju zrejme dohnala k najhoršiemu

Niamh McGeogheganová leží podľa The Irish News stále v nemocnici v Malage na jednotke intenzívnej starostlivosti. Trojnásobná fraktúra lebky, opuch mozgu, zlomené rebrá, prepichnuté pľúca a polámané stavce dali lekárom poriadne zabrať. Minulý týždeň sa prebrala k vedomiu, ale potom, čo sa veľmi rozrušila, jej museli podať sedatíva. Teraz je opäť v kóme.

Tínedžerka (18) sa bavila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: justgiving.com)

Tínedžerka sa pred štyrmi rokmi presťahovala do Španielska zo severoírskeho mesta Newry spolu s mamou Claire (47) a otcom Damienom (49). Niamhin strýko Tony Curran uviedol, že lekári jej rodičom povedali, že bude ochrnutá od pása dole. Podľa neho sú okolnosti pádu veľmi nejasné.

Mama Claire opísala svoju dcéru ako veľkú bojovníčku. Povedala, že v noci, kedy došlo k tragédii, mala zvláštnu nočnú moru. Zobudila sa s krikom tesne po polnoci, keď sa jej snívalo, že padá dozadu. Potom im oznámili zlú správu a oni sa rýchlo ponáhľali za dcérou do nemocnice.

Tínedžerka (18) sa bavila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Niamh McGeoghega)

Claire pre Belfast Telegraph povedala, že ona a jej manžel si prechádzajú „horskou dráhou emócií“, ale nemajú inú možnosť, než sa s vecami vyrovnať. Rodina sa cez internetovú zbierku snažila získať peniaze na nákup špecializovaného vybavenia, ktoré bude potrebovať, keď sa Niamh dostane z nemocnice. To však bude pravdepodobne trvať ešte niekoľko mesiacov.

Tínedžerka (18) sa bavila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Niamh McGeoghega)

Budúcnosť dievčaťa je zatiaľ neistá. Síce vie pohnúť ľavou rukou, ale lekári chcú urobiť ešte ďalšie testy, pretože na pravej ruke má poškodené nervy. Zdá sa, že jej mozog zatiaľ funguje, Niamh počúva príkazy, dokáže hovoriť a spomenúť si na incident, ale aké bude mať pád dlhodobé následky, sa ešte nedá povedať.

Viac o téme: BalkónPádNočná mora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu