Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Plavba výletnou loďou sa pre manželov skončila katastrofou: Kapitán ich nepochopiteľne vykopol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/søren olsen)

HELSINKI - Na manžela Elaine Chanovej počas plavby na výletnej lodi nečakane vyrukoval kapitán s obvinením, že napadol člena posádky a dvojica musí okamžite opustiť loď. Viac ako trojtýždňová dovolenka sa jej tak náhle skrátila na päťdňový pobyt. Manželia sa teraz doťahujú so spoločnosťou a snažia sa dokázať, že sa stali obeťami obrovského nedorozumenia.

Za nočnú moru považujú manželia Chanoví svoju dovolenku na lodi spoločnosti Holland America Line. Ich vytúžený dvadsaťštyridňový pobyt sa skončil už na piaty deň potupným vylodením v Helsinkách, kde musela dvojica vystúpiť po zásahu kapitána. "O ôsmej ráno si nás pozval kapitán k sebe a vyrukoval na môjho manžela s obvinením, že bol zodpovedný za napadnutie člena posádky, ktoré sa malo odohrať dva dni predtým v Petrohrade," opisuje nepríjemnú situáciu Elaine. Kapitán lode trval na tom, aby dvojica opustila plavidlo do desiatej hodiny doobeda a na stôl položil dve letenky do San Francisca. Povedal, aby sa poponáhľali s balením, pretože inak nestihnú  lietadlo.

Chanovci trvali na tom, že manžel nebol zapojený do žiadnej roztržky s personálom a chceli vidieť nejaké dôkazy. Kapitán však stále trval na svojom, a tak nežiaduci cestujúci ponížene vystúpili vo fínskej metropole. Elaine sa okamžite obrátila so žiadosťou o pomoc na neziskovú spoločnosť Elliott Advocacy a žiada o kompenzáciu a hlavne očistenie ich mena. Uviedla, že s manželom boli svedkami akejsi roztržky medzi personálom a návštevníkmi lode, keď vystupovali v Petrohrade. Videla tiež, ako nejaký muž strčil do člena posádky, ale jej muž to rozhodne nebol. Podľa Chanovej došlo k obrovskému omylu a kapitán jednal veľmi unáhlene. Tiež jej nie je jasné ani to, prečo sa celá situácia neriešila priamo na mieste za prítomnosti všetkých zúčastnených, ale až o dva dni neskôr. 

FOTO Dráma pri Špicbergoch: Z výletnej plavby sa po útoku šelmy stal boj o život

"Nerozumiem tomu, ako mohli našich klientov obviniť bez akýchkoľvek dôkazov. Pani Chanová a jej manžel týmto rozhodnutím utrpeli nielen finančne, ale aj emocionálne," vyjadrila sa výkonná riaditeľka Elliott Advocacy Michelle Couch-Friedmanová. Podľa nej Holland America Line aj naďalej odmieta akokoľvek spolupracovať a nechce doložiť žiadne videozáznamy, ktoré by dokazovali, že ich klient skutočne napadol člena posádky. Zároveň je podľa nej minimálne divné, že spoločnosť poslala klientom písomné stanovisko, v ktorom vyjadrila nádej, že dotknutí manželia na nich nezanevrú a naďalej budú využívať ich služby. "Bezpečnosť a pohodlie našich hostí a zamestnancov je najvyššou prioritou našej spoločnosti," diplomaticky okomentoval incident hovorca Holland America Line. Prípad nie je doteraz uzatvorený a manželia sa aj naďalej dovolávajú spravodlivosti.

Viac o téme: DovolenkaPlavbaVýletná loď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu