Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pozor, na tomto mieste v Chorvátsku zavádzajú značné obmedzenia! Pocítite ich, keď prídete na pláž

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZADAR - Problémy s pitnou vodou postihli už aj pobrežie chorvátskeho ostrova Ugljan, ktorý sa nachádza vzdušnou čiarou dvanásť kilometrov od Zadaru. Vodovod pre obyvateľov obce Preko bude musieť regulovať množstvo dostupnej vody. Denná spotreba sa teda musí odraziť na inom mieste.

Problémy sa začali v sobotu 23. júla popoludní. Predstavitelia ostrova sa rozhodli ušetriť pitnú vodu pre svojich obyvateľov spôsobom, aký Chorvátsko ešte nezažilo, informuje Zadarski.hr. Obci Preko, vzdušnou čiarou cez záliv len 12 km od Zadaru, preto nezostáva nič iné, ako zatvoriť kohútiky v sprchách pozdĺž pobrežia.

Všetky sprchy na pláži, kde sa doteraz mohol osviežiť ktokoľvek, nebudú vypúšťať žiadnu vodu. Tento stav by mal pokračovať minimálne do konca tohto týždňa. Dočasné odstavenie vody na pláži bude trvať v čase od 14:00 do 18:00 hodiny.

Pozor, na tomto mieste
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa starostu obce Preko Jura Brižića je stav vody v celej oblasti Zadaru veľmi kritický. "Odstavením vody v sprchách na plážach chceme ísť príkladom racionalizácie vo verejnom systéme a týmto spôsobom ovplyvniť informovanosť občanov o rozumnej spotrebe vody vo vlastných domácnostiach." 

Viac o téme: SprchyPitná vodaChorvátskoUgljanPreko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu