Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obrovská tragédia na pláži: Vietor vyvrátil slnečník a zapichol sa žene do hrude, umrela

Tammy Perrault Zobraziť galériu (4)
Tammy Perrault (Zdroj: FB Tammy Perrault)

JUŽNÁ KAROLÍNA - Návšteva obľúbenej pláže Garden City sa stala dôchodkyni Tammy Perrealtovej osudnou. Šesťdesiattriročnú ženu nešťastnou náhodou zasiahol na pláži slnečník a spôsobil jej smrteľné poranenie hrudníka.

Ako uvádzajú WMBF News, v osudnú stredu sa šesťdesiattriročná žena opaľovala na pláži v Južnej Karolíne, keď sa náhle zdvihol vietor, ktorý vyvrátil slnečník z piesku a spôsobil žene vážne poranenie hrudníka. Po prevoze do miestnej nemocnice aj napriek rýchlemu lekárskemu zásahu zraneniam podľahla.

Na sociálnej sieti si spomínajú na Tammy aj v miestnom bare Scotty´s Beach Bar, ktorý rada navštevovala, ako na milujúcu a láskavú osobu a pre celú miestnu komunitu to bola zdrvujúca správa.

Ako uviedla zástupkyňa okresu Horry County, incident sa udial krátko po obede. Svedkovia nehody videli lietajúci dáždnik, ktorý unášal vietor, upozornili Tammy, ale už bolo neskoro. Dôchodkyňa sa už nestihla zrážke vyhnúť. Krátko na to v miestnej nemocnici skonala na následky ťažkého poranenia hrudníka.

FB Tammy Perrault
Zobraziť galériu (4)
FB Tammy Perrault  (Zdroj: FB Tammy Perrault)

Podľa Americkej komisie pre bezpečnosť spotrebiteľských výrobkov to nie je žiaľ ojedinelý prípad. Len v rokoch 2010-2018 zaznamenali približne 3000 prípadov zranení plážovým dáždnikom.

Podľa vedeckého časopisu na výskum bezpečnosti najčastejšími zraneniami bývajú tržné rany, pomliaždeniny, odreniny, ale často aj poranenia vnútorných orgánov, pričom najväčší podiel majú poranenia hlavy a krku.

Senátori štátu Virginia sa už v roku 2016, kedy došlo taktiež k smrteľnému zraneniu snažili upozorniť bezpečnostnú agentúru, aby preskúmala pravidlá na používanie dáždnika na pláži a viedli aj bezpečnostnú kampaň. Zdá sa však, že ďalšej tragédii sa napriek tomu nepodarilo zabrániť.

Viac o téme: PlážTragédia na pláži
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu