Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hackeri makajú na plné obrátky: Odhalili zoznam niektorých dôstojníkov služby FSB, útočia aj na ďalšie ruské firmy!

Hackeri sa pustili do práce v prípade únikov dôležitých údajov, mailov a informácii o údajných dôstojníkov z tajnej služby FSB.
Hackeri sa pustili do práce v prípade únikov dôležitých údajov, mailov a informácii o údajných dôstojníkov z tajnej služby FSB. (Zdroj: TASR/AP Photo/RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service, Gettyimages.com)

KYJEV - Je známe, že v dnešnej kybernetickej dobe sa vojny nevyhrávajú len fyzicky na fronte, ale aj v internetovom priestore, kde je množstvo dôležitých údajov. Vedomí sú si toho aj viaceré hackerské zoskupenia, ktorá vo veľkom útočia na ruské spoločnosti a štátne inštitúcie. Najnovšie vraj odhalili zoznam dôstojníkov tajnej služby FSB a nabúrali sa aj do iných ruských firiem!

Hackerská skupina PuckArks sa odhodlala k tvrdému vyhláseniu, ktoré zrejme zabolí predstaviteľov tajných služieb FSB v Rusku. "Anonymous vydáva zoznam FSB ruských pracovníkov z Moskvy, Baľšaja Lubjanka. Mená, údaje DOB, POB, pasy, dátumy vydaní, vydania o poisteniach..." píšu hackeri v rozsiahlom oznámení, ktoré zakončili aj linkom na stiahnutie daných údajov. Sami sa pritom hlásia k hodnotám populárnych Anonymous, ktorí na úrady v Rusku kyberneticky útočia už od začiatku invázie z februára. 

Únik niekoľkých gigabajtov z e-mailov

Ďalší úlovok, tentokrát od Anonymous, je ešte väčší, pretože hovorí o úniku dát DDoS a informáciách z vyše 87-tisíc mailov. Celkový únik súborov predstavuje vo veľkosti až 107 gigabajtov údajov. Úniky sú zo spoločnosti Neocom Geoservice, ktorá sa sústretdi hlavne na manipuláciu s ropou a plynom.

Svoje si odniesla aj dcérska firma Gazpromu

Hackeri nezaostávajú ani v prípade úniku e-mailovej komunikácie zo spoločnosti ssk-gaz.ru. V tomto prípade ide o spoločnosť s priamymi väzbami na známy Gazprom. Ten je najväčší producent plynu na svete. Hackeri hovoria o úniku 100 tisíc e-mailových správ, ktoré sú dostupné prostredníctvom serverov DDoSecrets a pochádzajú z komunikácii vo vnútri tejto spoločnosti.

Ani tu však hackeri neskončili. Vraj sa im podarilo nabúrať do serverov spravodajského portálu rzd-partner.ru. Podľa ich statusov to vyzerá tak, že v blizkej budúcnosti zverejnia aj ďalšie dáta.

Stránka na rezervácie letov sa "zmenila" na Google

Ako čerešničku si na záver Anonymous nechali fakt, že prakticky presmerovali ruskú odnož stránky MyAirlines, kde sa vytvárajú rezervácie na lety, na vyhľadávač Google. V praxi to znamená, že po napísaní webu myairlines.ru do prehliadača sa zobrazí len spomínaný vyhľadávač Google a pôvodná stránka tak zostáva nedosiahnuteľná. Toto presmerovanie funguje ešte doteraz. (čas písania článku 11:25, pozn. red.)

Viac o téme: HackeriúdajeRuskoAnonymousFSBKonflikt na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu