Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pohroma v Chorvátsku: Oblasť zaplavili roje komárov, z pohľadu na VIDEO sa robí nevoľno!

Toto by doma mať nikto nechcel. Zobraziť galériu (2)
Toto by doma mať nikto nechcel. (Zdroj: Getty Images, FB/Mario Brkić/24sata.hr)

OSIJEK - Oblasť východnej Slavónie pri hraniciach so Srbskom opäť bojuje s inváziou komárov. Nie je to prvý rok, čo obyvateľom tento nepríjemný hmyz strpčuje život. Farár z dediny Sarvaš natočil video, ktoré ukazuje, ako to u nich vyzerá, keď sa komáre vyroja. Zatiaľ nepomohol ani postrek.

Nová hrozba na Slovensku! Rok 2020 priniesol šokujúci záver monitorov, druh ázijského komára je už u nás!

Farár Mario Brkić pre portál dnevnik.hr uviedol, že v Sarvaši takúto situáciu riešia dennodenne. "Len aby ste videli, ako vyzerá napadnutie komármi," okomentoval nepríjemný pohľad na nahrávku. 

Musíme sa s touto situáciou vyrovnať a pokúsiť sa čo najviac urobiť niečo pre to, aby sme túto inváziu aspoň obmedzili,“ uviedol Brkić, ktorý natočil minulý pondelok večer stenu domu a okná posiate komármi. Rovnako boli obrovské roje vidno pod reflektormi na dvore. Prvý postrek bol podľa kňaza urobený dva dni pre natočením záznamu a druhý hneď na druhý po zázname. Zatiaľ veľký účinok ale zjavne nemajú.

Starosta neďalekého mesta Osijek Ivan Radić už druhý deň po nástupe do úradu dal príkaz na letecký postrek proti komárom. Lietadlá leteli nad oblasťou od Sarvaša po Podravlje s celkovou rozlohou 1 300 hektárov. Zároveň sa vo viacerých obciach uskutočňovala aj pozemná likvidácia. Takýto postrek pritom stojí 450-tisíc kún (cca 60-tisíc eur) a rozpočet mesta na tento účel vyčlenil 3,1 milióna kún (cca 415-tisíc eur).

Viac o téme: DovolenkaKomáreChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu