Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pacientka (†80) zomrela po operácii chrbtice: Po smrti odhalili šokujúcu pravdu o jej lekárovi!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAHORE - Shameema Begumová zomrela v nedeľu, dva týždne po tom, čo jej Muhammad Waheed Butt operoval zranenie chrbtice v Nemocnici Mayo v pakistanskom meste Lahore. Uvedený muž pritom vôbec nemá odborné medicínske vzdelanie. Je to ochrankár, ktorý sa vydával za lekára a od pacientov pýtal peniaze. Momentálne sa nachádza v policajnej cele.

Strašidelný omyl rakúskej lekárky: Keď muž (82) po operácii zistil, čo spravila, zostal v šoku!

Podľa portálu MailOnline sa jeden z predstaviteľov nemocnice vyjadril, že je to veľké zdravotnícke zariadenie a oni nedokážu neustále sledovať činnosť každého lekára. Polícia uviedla, že príslušník bezpečnostnej služby Butt bol obvinený z toho, že sa pri viacerých príležitostiach vydával za doktora a dokonca navštevoval pacientov aj u nich doma.

Nemocnica tvrdí, že ho prepustila už pred dvomi rokmi po tom, čo sa pokúsil vymáhať od pacientov peniaze. Zaujímavosťou je, že pri operačnom zákroku 80-ročnej pacientky bol na sále prítomný aj kvalifikovaný technik.

Pacientka (†80) zomrela po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Liečba vo verejných nemocniciach v Pakistane, za ktorú si pacienti musia platiť, býva často chaotická a neúčinná. Begumovej rodina taktiež Buttovi zaplatila za operáciu a dve následné domáce návštevy, aby jej obviazal ranu. Keď sa však krvácanie a bolesti zhoršili, rodina ju priviezla späť do nemocnice. Až tam sa prišlo na to, čo sa vlastne stalo. No už bolo neskoro.

U pacientky bude vykonaná pitva, aby sa zistilo, či smrť nebola spôsobená dôsledkami komplikácií po chybnej operácii. „Strážca bol obvinený a je vo väzbe,“ informoval agentúru AFP policajný hovorca v Lahore Ali Safdar.

Viac o téme: OperáciaNemocnicaPacientkaPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu