Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena (60) zomrela na COVID-19, rodina ju dala spopolniť: O dva týždne neskôr zažili brutálny šok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

VIDŽAJAVÁDA - Užialená rodina šesťdesiatročnej Indky prežíva šokujúce a zároveň veľmi šťastné chvíle. Niekoľko dní po tom, ako ich príbuzná podľahla ochoreniu COVID-19 a oni ju spopolnili, sa totiž vrátila domov živá a zdravá. Ako sa ukázalo, fatálny omyl spôsobila chyba lekára.

Muktyala Girijammuová bolo hospitalizovaná s ochorením COVID-19 v nemocnici v meste Vidžajaváda. Keď sa príbuzní 15. mája zaujímali o jej zdravotný stav, lekári im oznámili zdrvujúcu správu o jej úmrtí. Kvôli hygienickým opatreniam však nebolo členom rodiny umožnené pozrieť sa na telo zosnulej. "Službukonajúci lekár neinformoval môjho strýka, že bola presunutá na iné oddelenie. Namiesto toho mu povedal, že moja teta zomrela," hovorí Muktyalin synovec. 

Žena (60) zomrela na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Rodina doktorovi verila. Zašli teda do márnice, kde im odovzdali telo inej ženy. Muselo zostať zabalené v plaste, po pohrebnom obrade bolo spopolnené. O dva týždne však zažili príbuzní obrovský šok. Muktyala totiž dorazila domov živá a zdravá. Svojej rodine však hneď vytkla, že za ňou nikto neprišiel a musela ísť z nemocnice sama.

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu