Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strašidelný omyl rakúskej lekárky: Keď muž (82) po operácii zistil, čo spravila, zostal v šoku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LINZ - Lekári nemocnice v rakúskom Freistadte omylom amputovali 82-ročnému pacientovi nesprávnu nohu. Na vine je "ľudské zlyhanie", uviedla agentúra APA s odvolaním sa na štvrtkové vyhlásenie kliniky. Otraseného muža teraz čaká druhá amputácia.

Lekár odsával žene (†34) tuk a upravoval viečka: Namiesto omladnutia smrť počas kozmetickej operácie!

Klinika je udalosťou "hlboko zasiahnutá", uviedol jej riaditeľ Norbert Fritsch. Ošetrujúca lekárka bola podľa neho na vlastnú žiadosť postavená mimo službu.

Pacienta kvôli predchádzajúcemu ochoreniu hospitalizovali s oboma poškodenými nohami, z ktorých pri tej ľavej bola nutná amputácia v oblasti stehna. K "tragickému omylu" došlo potom, čo lekárka pred utorňajším zákrokom označila na amputáciu nesprávnu končatinu. Zámena vyšla najavo vo štvrtok& pri preväze rany.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

V najbližšom čase čaká pacienta amputácia aj druhej nohy. Nemocnica ponúkla poškodenému a jeho príbuzným psychologickú pomoc.

Hornorakúsky zdravotnícky holding (OOG), do ktorého klinika v meste v blízkosti českých hraníc spadá, sľúbil zabezpečiť rozsiahle a transparentné vyšetrovanie. Prípad podľa neho takisto odovzdali na vyšetrenie na prokuratúre.

Viac o téme: NemocnicaNohaLekáriAmputáciaRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu