Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Operácia ako z hororu: Beata sa prebudila uprostred zákroku, opísala strašidelný zážitok!

Beata Szulzová Zobraziť galériu (4)
Beata Szulzová (Zdroj: TVN24)

VARŠAVA - Odškodné vo výške 200-tisíc zlotých (asi 43 600 eur) po rokoch vysúdila poľská pacientka, ktorá sa náhle prebrala uprostred operácie. O verdikte súdu v Bydhošti informovala televízia TVN 24. Predčasné prebudenia z narkózy sa podľa odborníkov stávali aj skôr, ale v Poľsku išlo o prvý súdny proces, ktorý pacientka vyhrala, uviedla stanica.

Strašidelný omyl rakúskej lekárky: Keď muž (82) po operácii zistil, čo spravila, zostal v šoku!

Pacientku po neplánovanom prebudení zaliala vlna bolesti a súčasne bola úplne bezmocná: prestali fungovať prostriedky, ktoré jej uspali vedomie, ale naďalej účinkovali látky ochromujúce jej svaly, a tak žena nebola schopná kričať o pomoc, zatiaľ čo operácia pokračovala ešte 30 minút - bez narkózy či aspoň znecitlivenia.

"Cítila som sa ako zavretá v rakve. Bolo to desivé," opísala traumatizujúci zážitok Beata Szulzová z mesta Świecie, ležiacom na severe Poľska. "Najprv mi napadlo, či vôbec žijem," dodala s tým, že "vo vnútri človeka je strašná tma".

Operácia ako z hororu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TVN24)

Anestéziologička pred súdom podľa TVN 24 pripustila, že si všimla, že ruka pacientky sa mierne pohla, ale rozhodla sa to ignorovať. "Tvrdila, že sa ponáhľala, že jej prestala písať prepisovačka, že sa jej chcelo na záchod, a to všetko sa dialo počas tej operácie," uviedla advokátka Aneta Naworská. Lekárka podľa nej pripustila, že nikto na operačnom sále nechcel uveriť pacientke, že skoro celú operáciu cítila všetko, čo sa s ňou dialo.

"Nastúpilo ohromujúce ticho. Sála bola úplne zdesená a podozrievam ich, že nevedeli, čo povedať. Ale potom sa ozvala pani doktorka, čo to vraj hovorím," zaspomínala niekdajšia pacientka na okamih, kedy mohla dať najavo, čo sa stalo. O odškodnenie potom bojovala ďalších sedem rokov.

Operácia ako z hororu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TVN24)

Verdikt ešte nie je právoplatný, ale obhajobe sa vraj len ťažko podarí spochybniť posudky znalcov, podľa ktorých pacientka dostala narkózu v nesprávnom množstve. Terajší riaditeľ kliniky sa odmietol vyjadriť, či anestéziologička v nemocnici stále pracuje a či za svoje zlyhanie niesla nejaké dôsledky, dodala TVN 24.

Viac o téme: OperáciaNarkózaSúd Bydgoszcz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu