Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO záchrany z pazúrov ľadovej smrti: Zranený turista (33) prežil v Alpách sedem krutých nocí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Soccorso Alpino e Speleologico Friuli Venezia Giulia - CNSAS)

RÍM - Talian, ktorý sa vydal na výlet do Álp na severovýchode krajiny a uviazol v pustatine po tom, čo si zlomil členok, prežil vonku sedem ľadových nocí. Podľa jeho slov mu pomohol aj jeho pes. Vo štvrtok muža objavili ležiaceho pri potoku záchranári, ktorí prehľadávali oblasť s vrtuľníkom.

Tragédia v Alpách: Martinka (5) sa za pár sekúnd stala sirotou, rodičia sa pred jej očami zrútili z brala

Talian z Terstu uviazol vo výške asi 700 metrov nad morom severne od mesta Udine na mieste, kde nebol mobilný signál. Záchranári ho objavili vďaka jeho izolačnej prikrývke, ktorá ležala vedľa neho, on sám bol zahrabaný v lístí. Výletníkovi sa podarilo dostať k potoku, takže sa mohol napiť. Našli ho pri vedomí, ale s ťažkými pomliaždeninami a vyhladnutého.

Záchrannú službu kontaktovala v stredu Talianova priateľka. Očakávala, že sa jej partner vráti v pondelok. Spočiatku sa však neznepokojovala, pretože priateľ sa aj predtým vydával na podobné výlety a prespával v provizórnych prístreškoch alebo búdach.

Sopravvive a sette notti all'addiaccio Venzone (ud) Un trentatreenne di Trieste è stato tratto in salvo questa mattina...

Uverejnil používateľ Soccorso Alpino e Speleologico Friuli Venezia Giulia - CNSAS Štvrtok 18. februára 2021

Zachránený muž uviedol, že mu pomohol prežiť jeho pes Ash, kríženec, ktorý ho po celý čas neopustil a robil mu spoločnosť. Muž sa teraz zotavuje v nemocnici, v starostlivosti odborníkov je aj pes. 

Viac o téme: ZáchranaAlpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu