Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v Česku: FOTO Pod tromi deťmi sa preboril ľad, jeden z chlapcov zomrel

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HZS Pardubického kraja)

ŽAMBERK - Jeden z troch chlapcov, pod ktorými sa vo štvrtok prelomil ľad na rybníku v českom Žamberku, zomrel. Uviedla to krajská policajná hovorkyňa Markéta Janovská. Viac vzhľadom na vek detí uviesť nemohla. "Preverujeme okolnosti nešťastnej udalosti," dodala.

Dráma v Česku: FOTO Tri deti sa prepadli pod ľad, záchranári bojovali o ich životy!

Nešťastie sa stalo vo štvrtok popoludní v zámockom parku. Päť detí sa vydalo na ľad, dvom dievčatám sa podarilo dostať na breh, aj keď aj pod nimi sa ľad prelomil, potom zavolali pomoc.

Traja chlapci, ročník 2010, 2011 a 2013, sa prepadli a skončili pod hladinou. Z vody ich vyťahovali hasiči aj policajti. Postupne ich dostali von a odovzdali záchranárom, ktorí ich resuscitovali a vrtuľníkmi ich transportovali do nemocníc.

Tragédia v Česku: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZS Pardubického kraja)

Jeden z chlapcov leží vo Fakultnej nemocnici Olomouc. "Dieťa je hospitalizované na jednotke intenzívnej starostlivosti detskej kliniky. Je v kritickom stave s neistou prognózou," povedal ČTK hovorca FN Olomouc Adam Fritscher.

Policajná výstraha

Polícia dnes aj v súvislosti so štvrtkovou tragédiou varovala ľudí pred tým, aby vstupovali na ľad, ak si nie sú istí tým, že je to bezpečné. "Pred vstupom na ľad je úplne nevyhnutné presvedčiť sa o jeho dostatočnej sile a celistvosti. Riziko môže predstavovať jarný odmäk, prúdenie toku, predmety zamrznuté v ľade a rad ďalších faktorov, ktoré ovplyvňujú bezpečný pohyb po zamrznutej ploche," uviedla na policajnom webe Veronika Hodačová z oddelenia prevencie.

Viac o téme: RybníkĽadŽamberk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu