Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záchrana ako z filmu: VIDEO Trojica strávila mesiac na opustenom ostrove, TOTO ju udržalo pri živote

(Zdroj: Twitter/USCGSoutheast)

WASHINGTON - Americká pobrežná stráž zachránila troch stroskotancov z neobývaného bahamského ostrovčeka, kde uviazli zrejme pri pokuse dostať sa do USA. Podľa dnešnej informácie agentúry AP ide o dvoch mužov a jednu ženu z Kuby, ktorí na ostrove strávili 33 dní. Pri živote ich udržali kokosové orechy, mušle a potkany.

FOTO Námorníci sa plavili k ostrovu, došlo im palivo! Našli ich vďaka obrovskému nápisu

"Všimli sme si ich, pretože mali vlajky a urobili kríž," povedal pilot vrtuľníka pobrežnej stráže Mike Allert. Po prelete sa rozhodol vrátiť sa nad ostrov Anguilla Cay; v pondelok sa tam posádka znovu vydala a zhodila vodu, jedlo a vysielačku a pri utorkovom lete stroskotancov vzala do USA.

Trojica vypovedala, že jej čln stroskotal na rozbúrenom mori a že všetkým sa podarilo k ostrovu doplávať. Našli tam kokosové orechy a mušle a živili sa tiež hlodavcami.

Podľa AP nie je isté, či ide o utečencov, ktorí boli na ceste do USA, alebo o ľudí stratených na mori. Všetci boli prijatí na lekársku prehliadku a nikto z nich nemá väčšie zranenia. Ostrovček, na ktorom boli nájdení, patrí k časti Bahám, ktorá leží medzi Kubou a Floridou.

"Nepamätám sa, kedy sme naposledy zachránili ľudí, ktorí strávili mesiac na pustom ostrove. Pre mňa je to premiéra," povedal Brandon Murray z pobrežnej stráže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu